Campionatul mondial de gaming Dota 2 se ține pe Arena Naţională, dar fără spectatori

06 oct. 2021
256 Afișari
Campionatul mondial de gaming Dota 2 se ține pe Arena Naţională, dar fără spectatori

Campionatul mondial de gaming Dota 2, anunțat de mai multă vreme de Nicușor Dan, va avea loc cum era stabilit, pe Arena Naţională, însă nu va fi permis accesul spectatori din cauza măsurilor luate împotriva răspândirii COVID-19. Un consilier USR PLUS a venit cu noi detalii.

Campionatul mondial de gaming Dota 2, anunțat că va avea loc în aceste zile la București, se va desfăşura pe Arena Naţională, dar fără spectatori. Anunțul a fost făcut de consilierul municipal USR PLUS Nicorel Nicorescu care a dat vina pentru aceste măsuri pe contextul pandemic. Organizatorii au returnat deja banii pentru biletele vândute până acum.

Campionatul mondial de Dota 2 începe la București

„Începând din această săptămână, campionatul ‘The International 2021‘, campionatul mondial Dota 2 începe la Bucureşti! Din păcate, organizatorii au stabilit că acesta se va desfăşura fără spectatori pe Arena Naţională din cauza condiţiilor pandemice din România.

Organizatorii au returnat banii pentru toate biletele vândute anterior. Bucureştiul, cum am promis, va beneficia financiar de organizarea competiţiei aici. Vor fi prezente 18 dintre cele mai bune echipe din lume, care luptă pentru o bucată a fondului de premii de 40 de milioane de dolari şi pentru Aegis of the Immortal”, a anunțat consilierul într-o postare pe Facebook.

Evenimentul, disponibil online între 7 și 10 octombrie

Totuși, consilierul USR PLUS din CGMB îi îndeamnă pe cei interesaţi să urmărească evenimentul, începând cu etapa grupelor din 7-10 octombrie, pe eGG Network.

Nicușor Dan anunța evenimentul cu 40 de milioane de dolari premii din vară

La început de iulie, anul acesta, primarul general transmitea că Bucureştiul va găzdui în 2021 cel mai mare eveniment internaţional de sporturi electronice – Campionatul Internaţional de Gaming – DOTA2, cu premii de 40 de milioane de euro. Mai mult, o parte din bani vor ajunge, prin impozite, în visteria Capitalei.

„Sunt fericit să vă anunţ că am încheiat un acord cu firma americană Valve pentru organizarea celui mai mare eveniment internaţional de sporturi electronice din acest an. Este o competiţie care se va desfăşura aici, pe Arena Naţională, în a doua decadă a lunii octombrie, 12-17 octombrie.

Este o competiţie care va fi vizionată de aproximativ 80 de milioane de oameni din întreaga lume, cu premii de 40 de milioane de dolari, din care 16% merg la bugetul statului român, sub formă de impozite. Pentru comparaţie, premiile de la Wimbledon din acest an sunt de 48 de milioane de dolari. Este evenimentul de sporturi electronice cu cel mai mare premiu din istorie”, spunea în 8 iulie Nicuşor Dan.

Anunțul organizatorilor

„Am evaluat cu atenție atât rata de incidență a cazurilor de Covid din România aflată într-o continuă creștere, cât și restricțiile locale care au rezultat din acest fapt, aplicate în București. Pentru a garanta siguranța tuturor jucătorilor, realizatorilor și echipajului de producție care participă la eveniment, am decis să rambursăm toate biletele vândute pentru The International 2021.

Nu ne-am fi dorit nimic altceva decât să întâmpinăm fanii în persoană la eveniment, însă, având în vedere situația actuală, acest lucru nu mai este posibil dacă ne dorim să desfășurăm evenimentul într-o manieră care să ne permită să punem sănătatea și bunăstarea spectatorilor și a participanților pe primul plan.

Astfel, cei care au achiziționat bilete vor primi o rambursare integrală în mod automat. The International 2021 va continua conform planurilor inițiale, pe 7 octombrie, și așteptăm cu nerăbdare să urăm bun venit celor mai bune echipe de Dota din lume pe scena cea mare și să împărtășim experiența online cu milioanele de fani de pe întreg mapamondul”, au anunțat organizatorii.

Cookies