Campionatul Mondial de Baschet 3×3 va fi găzduit la București încă o dată. 40 dintre cele mai valoroase echipe de baschet de tineret vor lua parte la eveniment

05 oct. 2022
453 Afișari
Campionatul Mondial de Baschet 3x3 va fi găzduit la București încă o dată. 40 dintre cele mai valoroase echipe de baschet de tineret vor lua parte la eveniment
Campionatul Mondial de Baschet 3x3 va fi găzduit la București încă o dată. 40 dintre cele mai valoroase echipe de baschet de tineret vor lua parte la eveniment / Sursă foto: Facebook-Nicușor Dan

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că Bucureștiul va găzdui încă o dată Campionatul Mondial de Baschet 3×3 pentru tineret, FIBA U23 World Cup 2022.

Campionatul Mondial de Baschet 3×3, găzduit la București

Campionatul Mondial de Baschet 3×3 pentru tineret (FIBA 3X3 U23 World Cup 2022) va avea loc în perioada 5-9 octombrie 2022 la București, după cum anunță Nicușor Dan.

Acesta este un eveniment de excepție, la care vor participa 40 dintre cele mai valoroase echipe de baschet de tineret din întreaga lume.

Printre acestea se numără și cele două echipe naționale ale României, cea de baschet feminin și cea de baschet masculin.

Evenimentul este organizat de către Federația Română de Baschet, în parteneriat cu Primăria Capitalei, prin Direcția Cultură, Învățământ Turism.

Tot mai multe evenimente sportive sunt organizate la București

Nicușor Dan transmite că în ultima perioadă tot mai multe evenimente sportive au fost găzduite în Capitală. Acest lucru arată că Bucureștiul a devenit o destinație atractivă atât pentru organizatori, cât și pentru turiști.

Printre evenimentele organizate aici se numără:

  • Meciuri din cadrul Campionatul European de Fotbal ,
  • Evenimentul de sporturi electronice Dota 2, cu cel mai mare premiu din istorie.

Cred că este foarte important să insuflăm tinerei generații dorința de a face sport, pentru că sportul înseamnă o viață sănătoasă, disciplină și fair play.

Îi invit pe toți bucureștenii să vină să-și susțină echipele preferate și urez tuturor sportivilor și antrenorilor ”Bine ați venit la București”, a declarat edilul Capitalei.

Cookies