Campionatul Mondial de Baschet 3×3 U23 se va ține în București. Unde și când va avea loc evenimentul

11 ian. 2022
118 Afișari
Campionatul Mondial de Baschet 3x3 U23 se va ține în București. Unde și când va avea loc evenimentul
Campionatul Mondial de Baschet 3x3 U23 se va ține în București. Unde și când va avea loc evenimentul

Nicușor Dan a anunțat că au început discuțiile referitoare la organizarea Campionatul Mondial de Baschet 3x3 U23 ce va avea loc anul acesta, în București. Evenimentul este unul foarte important pentru baschetbaliștii sub 23 de ani.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat că Bucureștiul se pregătește să găzduiască Campionatul Mondial de Baschet 3×3 U23. Aceasta este una din cele mai importante competiții din lume pentru baschetbaliștii ce au mai puțin de 23 de ani. Astfel Capitala continuă să fie pe harta competițiilor sportive internaționale.

Campionatul Mondial de Baschet 3×3 U23 se va ține în București

Primarul împreună cu o delegație a reprezentanților baschetului mondial dar și național, au discutat detaliile privind organizarea acestui eveniment în Capitală. Delegația a fost condusă de secretarul general al Federației Române de Baschet, Andreas Zagklis și președintele Federației Internaționale de Baschet, Carmen Tocală.

La această întâlnire au participat alături de cei mai sus menționați și liderii grupărilor USR și PNL din Consiliul General al Capitalei, anume Cosmin Smighelschi și Răzvan Socolovici și directorul Direcției de Cultură din PMB, Liliana Toderiuc-Fedorca.

Unde și când va avea loc evenimentul

Nicușor Dan a anunțat că evenimentul se va ține la Circul Metropolitan și că se depun toate eforturile ca această competiție să decurgă excelent. Campionatul Mondial de Baschet 3×3 U23 va avea loc în această toamnă. Perioada exactă a evenimentului fiind 3-6 octombrie.

Se așteaptă ca la acest eveniment să fie văzuți în București jucători de baschet de top. Acest campionat este genul de competiție prin intermediul căreia sunt remarcați jucătorii cu cel mai mare potențial și care pot ajunge chiar staruri la nivel mondial. După cum a spus secretarul general al FIBA, 7 din jucătorii de baschet care au fost medaliați la Olimpiada ce a avut loc anul trecut la Tokyo au participat la edițiile trecute ale Campionatului Mondial de Baschet 3×3 U23.

Cookies