Câmpeanu: Mamele vor primi indemnizaţiile majorate în noiembrie pentru octombrie

de:
09 oct. 2012
0 Afișari
Câmpeanu: Mamele vor primi indemnizaţiile majorate în noiembrie pentru octombrie

„Sunt foarte bucuroasă că a fost promulgată legea şi în sfârşit s-a rezolvat şi problema mămicilor, pentru că erau ultimele care au rămas fără să li se reîntregească drepturile pe care le-au avut. Legea intră în vigoare în momentul în care este promulgată în Monitorul Oficial, iar banii vor fi primiţi în noiembrie pentru octombrie şi de acolo în fiecare lună”, a explicat Mariana Câmpeanu.Ea a arătat că legea nu se aplică retroactiv, pentru că actul normativ aşa prevede, fiind aferent şi lunii octombrie şi noiembrie.

„Se aplică de la 1 octombrie, deci în noiembrie mamele vor primi banii pe octombrie”, a subliniat Mariana Câmpeanu.

Preşedintele Traian Băsescu a promulgat, luni, legea care majorează indemnizaţia de creştere a copilului de la 75% la 85% din cuantumul venitului net.

Legea respectivă mai prevede menţinerea pragului de 3.400 de lei la acordarea procentului de 85% din venitul net, precum şi renunţarea la condiţionarea acordării concediului de creştere a copilului şi a indemnizaţiei de creştere a copilului doar pentru primii 3 copii din familie.

Totodată, proiectul de lege flexibilizează perioada în care persoanele care primesc ajutoare sociale trebuie să achite impozite locale.

Cookies