ARHIVA B365

Campeanu: Ancheta a avut ca scop denigrarea mea și a familiei mele, fără dovezi concrete

„Întreg acest demers jurnalistic este nedeontologic şi nesusţinut de dovezi concrete, şi îşi propune ca scop evident şi transparent alterarea imaginii mele publice de profesionist şi om politic. Mai grav decât atât, obiectul atacului îl reprezintă intimitatea familiei mele, soţul meu nefiind persoană publică şi neimplicat în politică sau în activităţi de interes public. (…) Consider că informaţiile difuzate în spaţiul media nu răspund niciunui interes public legitim, având drept unic scop denigrarea mea şi, cel mai grav, a familiei mele, prin urmare voi reflecta asupra demersurilor judiciare imediate ce vor fi întreprinse în acest sens”, se arată într-un comunicat trimis, miercuri seară, de Câmpeanu, conform mediafax.ro.

Mai grav decât atât, ţine să sublinieze ministrul, obiectul atacului „îl reprezintă intimitatea familiei mele, soţul meu nefiind persoană publică şi neimplicat în politică sau în activităţi de interes public”.

„Problemele de sănătate ale soţului meu, în prezent în vârstă de 68 de ani, au fost făcute publice în lipsa consimţământului său, deşi divulgarea diagnosticului unei persoane este interzisă prin Legea nr. 95/2006, drepturile pacientului fiind ocrotite tocmai în virtutea caracterului extrem de personal al afecţiunilor de care suferă. (…) Doresc să vă informez pe această cale, că legea ocroteşte nu doar dreptul la viaţă privată, dreptul la confidenţialitatea diagnosticului, dar şi dreptul la imagine şi sancţionează în termeni penali difuzarea imaginii unei persoane nepublice fără acordul acesteia”, mai precizează Mariana Câmpeanu.

În acelaşi comunicat, ministrul Muncii susţine că, prin materialul de presă în cauză, s-a încercat acreditarea ideii că pensionarea medicală a soţului ei, în anul 2005, este nejustificată, deşi ar fi evident, în opinia ei, că nu a existat un interes de natură materială pentru ca Iulian Câmpeanu să fie declarat inapt de muncă la vârsta de 59 de ani, primind o pensie lunară de 350 lei în condiţiile în care, dacă şi-ar fi continuat activitatea, veniturile sale salariale ar fi fost în mod vădit mult mai consistente.

„Din nefericire însă, încă din anul 2000 soţul meu a fost afectat de probleme neurologice care, nesupravegheate şi netratate în mod corespunzător, au evoluat şi au generat accidente vascular cerebrale astfel încât în intervalul 2004-2005, soţul meu a fost internat în repetate rânduri. Încetarea contractului de muncă, survenită la 1 martie 2005, a fost determinată tocmai de faptul că societatea la care îşi desfăşura activitatea a constatat că Iulian Câmpeanu avea probleme de concentrare la locul de muncă, absenta perioade lungi de timp, într-un cuvânt, activitatea sa nu se mai ridica la nivelul de exigenţă al angajatorului”, mai precizează Mariana Câmpeanu.

Referitor la expertiza medicală efectuată soţului ei, ministrul menţionează că aceasta a avut la bază întreaga documentaţie de care acesta dispunea în martie 2005.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button