Campanii promoționale false ce se folosesc de imaginea Profi România. CERT-RO îi avertizează pe oameni să fie precauți

05 feb. 2022
300 Afișari
Campanii promoționale false ce se folosesc de imaginea Profi România. CERT-RO îi avertizează pe oameni să fie precauți
Campanii promoționale false ce se folosesc de imaginea Profi România. CERT-RO îi avertizează pe oameni să fie precauți | Sursă foto: Profi Romania

Atacatorii cibernetici au născocit o nouă scamatorie. Bazându-se pe faptul că în această perioadă mai multe hipermarketuri au campanii de reduce și de oferte, au creat o nouă capcană pentru persoanele credule sau neatente, folosind de data aceasta imagine magazinului Profi.

Campanie promoțională FALSĂ ce folosește imaginea Profi România

Directoratul Național de Securitate Cibernetică a lansat o nouă campanie de informare în ceea ce privește atacurile informatice. Cei ce doresc să vă obțină date personale sau informații cu caracter personal precum, date ale conturilor sau ale cardurilor bancare au ale să se folosească de această dată de imaginea Profi.

Mai multe site-uri ce găzduiesc aceste scamatorii au început să circule pe internet. Pe acestea este prezentată o campanie promoțională falsă, care folosește numele magazinului Profi. Pentru a-și avertiza clienții magazinul Profi a publicat pe conturile sale oficiale o avertizare în acest sens. Compania a ales să facă anunțul deoarece în ultima perioadă au fost semnalate tot mai multe campanii false de acest gen.

Campanii promoționale false ce se folosesc de imaginea Profi România. CERT-RO îi avertizează pe oameni să fie precauți | Sursă foto: Facebook-Directoratul Național de Securitate Cibernetică - DNSC
Campanii promoționale false ce se folosesc de imaginea Profi România. CERT-RO îi avertizează pe oameni să fie precauți | Sursă foto: Facebook-Directoratul Național de Securitate Cibernetică – DNSC

Sfaturi pentru a vă proteja datele

DNSC a oferit cetățenilor o listă de sfaturi care au scopul de ai învăța pe cei ce sunt mai vulnerabili, cum să își protejeze datele personale:

  • Evitați accesarea oricărui link ce provine din surse pe care nu le cunoașteți sau care pare dubios.
  • Nu furnizați date cu caracter personal, date financiare sau date de autentificare când vă sunt cerute online.
  • Analizați corectitudinea gramaticală și de exprimare a mesajelor primite. În multe cazuri atacatorii folosesc instrumente de traducere automate, ce nu adaptează textele.
  • Dacă o ofertă pare prea bună să fie adevărată, verificați canalele oficiale ale companiei. Astfel vă puteți asigura de autenticitatea ofertei.
  • În cazul în care ați furnizat date financiare sau ale cardului trebuie să contactați într-un termen cât mai scurt banca la care aveți conturile.
  • Raportați paginile ce propagă aceste concursuri sau promoții false către rețeaua de socializare în cadrul căreia ați întâlnit postările. Dacă paginile respective primesc un număr mare de raportări acestea vor fi închise pentru conținut malițios.
Cookies