Cum poţi deveni erou, până vineri, primind şi o zi liberă de la serviciu

de:
08 nov. 2010
0 Afișari
Cum poţi deveni erou, până vineri, primind şi o zi liberă de la serviciu

Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti (SSMB) în colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti lansează de astăzi şi până pe 12 noiembrie, o nouă ediţie a campaniei „Donează Sânge! Fii Erou“.

Campania se desfăşoară până vineri inclusiv între orele 8.00 + 12,30 în Holul de Onoare al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“. Campania de donare benevolă de sânge, după cum susţin organizatorii, are ca scop creşterea rezervelor de produse sanguine în spitalele din Capitală, dar şi sporirea numărului de donatori fideli din rândurile bucureştenilor prin sensibilizarea acestora.

Cei care doresc să doneze trebuie să facă o declaraţie pe proprie răspundere că nu au boli cronice, că nu au fost în anestezie locală sau generală în ultimele şase luni şi că nu au luat antibiotice în ultima lună. Pot dona doar persoanele cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani, care au peste 50 de kilograme greutate. Înainte de a ajunge în spitale, sângele va fi examinat la Centrul de Transfuzii.

Donatorii vor beneficia de şapte bonuri de masă în valoare a câte 8,7 lei, de o zi liberă de la serviciu şi de reducere de 50% timp de o lună la abonamentul de metrou şi la RATB. De asemenea, imediat după recoltare vor fi serviţi cu dulciuri, cafea şi sandvişuri din partea sponsorilor.

Cookies