Campanie de sterilizare gratuită pentru câinii de rasă comună în Sectorul 2. Bucureștenii pot face programări până la finalul anului

08 nov. 2023
1876 Afișari
Campanie de sterilizare gratuită pentru câinii de rasă comună în Sectorul 2. Bucureștenii pot face programări până la finalul anului
Campanie de sterilizare gratuită pentru câinii de rasă comună în Sectorul 2. Bucureștenii pot face programări până la finalul anului | Sursă foto: Unspalsh

Primarul Sectorului 2 vine cu o veste bună pentru bucureștenii care au câini de rasă comună pe care nu i-au sterilizat deja. O campanie gratuită de sterilizare va fi demarată pentru cetățenii din S2 până la finalul anului.

Campanie de sterilizare gratuită în Sectorul 2

Administrația publică din Sectorul 2 îi anunță pe bucureșteni că până la finalul acestui an pot beneficia de sterilizare gratuită pentru prietenii lor blănoși. Campania se va desfășura până la data de 31 decembrie 2023, și se adresează câinilor de rasă comună.

Operația este una simplă și rapidă, animalele fiind sub anestezie în momentul procedurii. În total, 500 de câini vor putea beneficia de acest serviciu în mod gratuit.

Procedurile vor efectuate în cadrul clinicii Green Vetcare, conform următorului program:

  • De luni până joi – între orele 09:00 – 16:00.

Stăpânii, care trebuie să aibă domiciliul sau reședința în S2, au nevoie de o programare făcută în prealabil. Acestea se pot face apelând la numărul: 0728980840.

De asemenea, bucureștenii care au animalele sterilizate, însă fără microcip, vor putea intra și ele în legalitate prin intermediul acestei campanii.

După cum a anunțat primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, locurile vor fi ocupate după principiul „primul veni, primul servit”. Astfel că, cei interesați să beneficieze de campanie sunt încurajați să facă rezervările cât mai curând.

IMPORTANT!

Animalul de companie nu trebuie să fie hrănit cu mai puțin de 12 ore înainte de efectuarea operație de sterilizare.

Sterilizarea și microciparea sunt obligatorii

Conform legii, încă din anul 215 sterilizarea și microciparea câinilor de rasă comună este obligatorie. Astfel că, bucureștenii care dețin câini, însă nu respectă aceste prevederi pot fi amendați.

La ce vârstă se recomandă sterilizarea:

  • Pentru femele: se recomandă sterilizare la vârsta de 4 – 6 luni,
  • Pentru masculi: se recomandă sterilizare la vârsta de 6 – 8 luni.

Sterilizarea reprezintă o soluție civilizată pentru a putea prevenirea înmulțirii necontrolate a câinilor. De asemenea, această practică previne și abandonul animalelor de către persoanele care nu doresc puii.

Cookies