Campanie de siguranţă rutieră pentru biciclişti: Fii vizibil în trafic!

de:
25 iul. 2013
1 Afișari
Campanie de siguranţă rutieră pentru biciclişti: Fii vizibil în trafic!

In saptamana 6 – 12 august 2013, biciclistii vor fi invitati sa verifice impreuna cu voluntarii CBB daca bicicletele lor au toate dotarile cerute de legislatia rutiera. Asociatia OPTAR va pune gratuit la dispozitia biciclistilor cate un reflectorizant alb si unul rosu pentru a fi lipite pe biciclete. Pentru roti, se poate alege dintre un set de materiale reflectorizante portocalii sau unul de catadioptri.

Organizatorii sunt pregatiti pentru a dota 500 de biciclete cu elemente reflectorizante, lumini si sonerii. Pentru o buna organizare, pe reteaua de socalizare Facebook se va realizeaza un sondaj de opinie pentru a identifica interesul biciclistilor pentru un anumit tip de produse. Scopul sondajului este de a se lua in timp util masuri de suplimentare a produselor, in functie de cerere. Foarte importanti in organizarea intregii actiuni vor fi voluntarii Comunitatii Biciclistilor din Bucuresti.

In cadrul campaniei, BikeCentral.ro si BicicletaPegas.ro vor avea oferte speciale la achizitionarea seturilor de lumini si a soneriilor. Dotarea bicicletelor nu este doar o obligativitate legala, fiind inainte de toate o masura responsabila de siguranta in trafic a biciclistilor, precum si a celorlalti participanti la trafic.

Cookies