ARHIVA B365

Campanie de psihoeducaţie şi suport psihologic pentru toţi pompierii ISU, după tragedia din Colectiv

„În data de 30.10.2015, după alertarea echipelor de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Dealul Spirii” Bucureşti-Ilfov a fost demarată şi activitatea de asistenţă psihologică şi religioasă a personalului de intervenţie, activitate realizată de o echipă de 5 psihologi şi preotul militar al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Dealul Spirii” Bucureşti-Ilfov.

Însoţirea psihologică a misiunii a fost realizată în timp real de un psiholog al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Dealul Spirii” Bucureşti-Ilfov. De asemenea, preotul inspectoratului a fost solicitat la finalul intervenţiei pompierilor, oficiind o scurtă rugăciune pentru cei decedaţi.

Echipa de psihologi de la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Dealul Spirii” Bucureşti-Ilfov a oferit suport psihologic salvatorilor încă din noaptea intervenţiei, demersul continuând şi, în prezent, având în vedere numărul foarte mare al personalului implicat în operaţiunile de salvare.

Totodată, în incinta bisericii de la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Dealul Spirii” Bucureşti-Ilfov, preotul a oferit suport pentru păstrarea echilibrului sufletesc al cadrelor şi al familiilor victimelor.

Din cauza caracterului înalt psiho-traumatizant al intervenţiei, la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Dealul Spirii” Bucureşti-Ilfov, compartimentul Psihologie a demarat o campanie de psihoeducaţie şi suport psihologic adresată întreg personalului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Dealul Spirii” Bucureşti-Ilfov, campanie ce se va prelungi şi pe parcursul anului 2016 până la acoperirea nevoilor psihologice ale cadrelor.

Reiterăm disponibilitatea psihologilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Dealul Spirii” Bucureşti Ilfov de a oferi suport şi asistenţă de specialitate tuturor celor afectaţi de acest incident”, anunţă ISU Bucureşti-Ilfov, într-o postare pe pagina de Facebook.

MĂRTURII CUTREMURĂTOARE din infernul de la Colectiv: „Se auzeau doar telefoanele sunând încontinuu”

Ulterior, oficialii ISU Bucureşti-Ilfov au revenit cu un nou mesaj, după tragedia din clubul Colectiv: „Ca urmare a evenimentului tragic petrecut la data de 30.10.2015, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov este profund îndurerat pentru zecile de tineri care și-au pierdut viața și pentru familiile acestora care trec printr-o suferință cruntă. Trecem prin momente în care trebuie să ne rugăm pentru viețile celor răniți, să aibă puterea să treacă peste această grea încercare.

Sutele de pompieri care au participat la intervenție au făcut eforturi deosebite pentru salvarea persoanelor rănite și manifestă regret pentru că nu s-a putut face mai mult. Suferința și imaginea întâlnită acolo a făcut ca acea zi să fie cea mai grea din viața lor.

Adresăm mulțumiri pentru cooperarea și mâna de ajutor întinsă pentru salvarea victimelor cadrelor medicale, polițiștilor, jandarmilor și tuturor voluntarilor.

Dumnezeu să-i ierte pe cei care și-au pierdut viața!”, se precizează în mesajul postat, de asemenea, pe pagina de Facebook.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button