ARHIVA B365

Campanie de informare cu privire la exercitarea dreptului de vot, lansată de MAI

ALEGERI BUCUREŞTI 2016. Potrivit unui comunicat remis vineri, prin intermediul acestei campanii alegătorii primesc recomandări utile în raport cu procesul electoral: să dețină documente de identitate valabile, să nu accepte mita electorală și să respecte confidențialitatea votului.

ALEGERI BUCUREŞTI 2016. „În cadrul campaniei au fost realizate mai multe tipuri de materiale și au fost alese modalități de promovare multiple pentru a atinge categorii de public-țintă cât mai diverse. Astfel, au fost tipărite 22.000 de afișe, format A2, care au fost distribuite în întreaga țară pentru a fi amplasate în locuri aglomerate, în sediile unor instituții publice cu aflux mare de cetățeni, precum și la intrarea în secțiile de votare. De asemenea, au fost realizate trei spoturi video și trei audio care, în baza deciziei Consiliului Național al Audiovizualului privind regulile de desfășurare în audiovizual a campaniei electorale pentru alegerile locale din anul 2016, vor putea fi inserate de către radiodifuzori la finalul calupurilor de spoturi publicitare electorale”, se arată în comunicatul MAI, conform Agerpres. 

ALEGERI BUCUREŞTI 2016. Spoturile MAI vor fi difuzate și prin intermediul plasmelor care sunt amplasate în locuri publice din marile orașe, în mijloacele de transport în comun sau în stațiile de metrou.

ALEGERI BUCUREŞTI 2016. Pe pagina oficială de internet a ministerului a fost creată o secțiune dedicată alegerilor care conține principalele prevederi legale referitoare la alegeri, contravențiile ce pot fi constatate de angajații MAI și infracțiunile prevăzute de Codul penal, precum și link-uri către deciziile Biroului Electoral Central și ale Autorității Electorale Permanente. Campania include și o componentă de informare specială și pe contul de Facebook al MAI.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button