Campanie de eliberare a domeniului public ocupat de mașini parcate neregulamentar în Sectorul 4

30 iul. 2021
189 Afișari
Campanie de eliberare a domeniului public ocupat de mașini parcate neregulamentar în Sectorul 4
Campanie de eliberare a domeniului public ocupat de mașini parcate neregulamentar în Sectorul 4

Luni, 2 august, în Sectorul 4 începe o amplă campanie de eliberare a domeniului public ocupat de mașini parcate neregulamentar.

Primăria Sector 4 anunță o campanie de eliberare a domeniului public ocupat de mașini parcate neregulamentar. Este vorba, în principal, despre mașinile care staţionează sau sunt oprite neregulamentar în alte locuri decât cele special amenajate, cum ar fi spaţiile verzi, trotuarele sau parcările publice şi de reşedinţă.

Campanie de eliberare a domeniului public ocupat de mașini parcate neregulamentar

Campania va fi coordonată de Direcția de Mobilitate Urbană Sector 4 și, conform unui comunicat de presă, va viza, cu prioritate autoutilitarele, autovehiculele pentru transport marfă, cele pentru transport persoane sau autorulotele, precum şi orice alt tip de asemenea autovehicule care nu au dreptul de a staţiona pe domeniul public, sancţiunea fiind aceea a blocării roţilor.

Totodată, urmează să fie blocate și roțile mașinilor care se regăsesc în următoarele  situații:

  • sunt parcate în alte locuri decât cele special amenajate şi marcate corespunzător
  • îngreunează circulaţia în parcările publice
  • sunt parcate pentru o perioadă mai mare de timp decât durata maximă admisă pentru fiecare parcaj public
  • ocupă locuri destinate persoanelor cu dizabilităţi, stau pe locurile prevăzute cu staţii de încărcare pentru maşinile electrice/hibrid/car sharing
  • nu s-a efectuat plata locului de parcare în parcările publice amenajate
  • ocupă abuziv un loc de parcare de reşedinţă

Solicitarea de deblocare se poate efectua în intervalul 09:00 – 22:00, iar deblocarea se va putea realiza, în termen de maximum 24 ore de la solicitare, în intervalul 9:00 – 1:00.

Reprezentanții Direcției de Mobilitate Urbană Sector 4 precizează că deblocarea se poate face numai după achitarea tarifului corespunzător situației respective.

Tarifele pentru deblocarea roților sunt de 50 de lei, pentru prima abatere, 100 de lei pentru cea de-a doua abatere, iar începând cu a treia abatere tariful este de 250 de lei.

Pentru o deblocare a unei mașini care ocupă un loc destinat persoanelor cu dizabilități tariful este de 500 de Iei.

Nicușor Dan a anunțat ieri eliminarea parcărilor gratuite din centrul Bucureștiului. Primarul Capitalei precizează că în scurt timp va lansa în dezbatere publică noul regulament privind parcările din Capitală.

Cookies