Campanie de educare în caz de CUTREMUR. Ce trebuie să conţină kitul de urgenţă. VIDEO

de:
26 ian. 2015
1 Afișari
Campanie de educare în caz de CUTREMUR. Ce trebuie să conţină kitul de urgenţă. VIDEO

Intitulata „Nu tremur la cutremur„, campania are ca scop informarea si pregatirea populatiei si pleaca de la 3 intrebari la care probabil ca mai toti romanii ar raspunde „NU”, potrivit stirileprotv.ro. Si asta fiindca intrebarile sunt „Ti-ai pregatit locuinta?”, „Ai intocmit un plan de urgenta al familiei?” si „Cunosti metodele de protectie in timpul cutremurului?”.

In cele 7 filmulete animate din campanie ni se arata ce trebuie sa facem daca ne surprinde un seism pe strada, la mall sau la scoala. In plus, autoritatile ne recomanda sa avem in casa un rucsac de urgenta in care sa fie, printre altele, apa, alimente si medicamente.

 

 

In fiecare filmulet sunt prezentate „reguli generale de comportament in caz de cutremur” pentru cresterea sanselor de supravietuire. Din start este important sa va pastrati calmul si oriunde ati fi in interior , la cutremur e bine sa va protejati sub o grinda, sub tocul usii sau langa un perete de rezistenta. Foarte important este sa nu fugiti pe scari si sa nu folositi liftul. La scoala, elevii trebuie sa se ascunda sub pupitre pana sunt evacuati,, Daca sunteti la mall, aveti grija sa va indepartati de rafturi iar pe strada sa nu stati langa cladiri, stalpi si cabluri de electricitate.  

 

In aceasta campanie se recomanda fiecarui roman sa aiba in casa un rucsac de urgenta in care sa aiba alimente uscate, conserve, apa de baut, medicamente de baza, patura, lanterne, un aparat de radio.

Click pe imagine pentru mărire

 

De asemenea, potrivit pliantului distribuit in cadrul campaniei, pliant care detaliaza continutul minimal al kitului de urgenta, acesta trebuie sa includa si copii dupa diverse acte personale, de pilda actele de proprietate ale casei sau carnetul de asigurari medicale.

 

Autoritatile nu precizeaza si cum vom putea cara acest rucsac, care pe langa copii dupa acte contine 4 litri de lichide, conserve, un aparat de radio, haine, paturi, sapun, pasta si periuta de dinti si multe alte lucruri.

 

Cat despre activitatea seismica de la inceputul anului, cei de la Institutul pentru Fizica Pamantului spun ca miscarile pamantului sunt normale si nu trebuie sa ne ingrijioreze.

 

Cookies