Campanie de donare de sânge, desfăşurată în weekend în Capitală

de:
10 mai 2018
0 Afișari
Campanie de donare de sânge, desfăşurată în weekend în Capitală

Campania „Dăruieşte timp, donează sânge” se va desfăşura în perioada 11-13 mai în mall-ul Sun Plaza din Bucureşti, între orele 9.00 şi 13.00. Recoltarea sângelui se va face de către medicii de la Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti, iar la fiecare donare se vor recolta aproximativ 450 de mililitri de sânge.

Cei care doresc să doneze sânge trebuie să aibă cartea de identitate, să fi consumat înainte micul dejun şi să nu fi fumat cu cel puţin o oră înainte. Pot dona persoanele cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani, cu greutate cuprinsă între 50 şi 100 de kilograme (femeile), respectiv între 60 şi 110 kilograme (bărbaţii), să nu fi suferit intervenţii chirurgicale sau stomatologice în ultimele trei luni, să nu fi suferit de hepatită şi alte boli transmisibile, ulcer, diabet, boli de inimă sau de piele şi să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 48 de ore înaintea donării. Nu pot dona femeile însărcinate, aflate în perioada de lăuzie sau în cea menstruală.

Donatorii vor completa un formular, iar în urma consultului medical, medicii vor stabili dacă persoanele sunt apte pentru donare.

În cadrul campaniei, donarea de sânge este benevolă, adică nu vor fi acordare bonuri de masă şi adeverinţe.

Campania, realizată de Asociaţia React, Sun Plaza şi Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti, se află la a şasea ediţie. Anul trecut, 219 persoane au răspuns apelului, dintre acestea 159 fiind declarate apte pentru donare. Astfel, s-au recoltat 71,55 de litri de sânge, cantitate care a ajutat la salvarea a 397 de pacienţi internaţi în spitalele din Capitală.

Cookies