Campanie de consultații și ecografii gratuite în Sectorul 6. La Centrul „Sf. Nectarie” se vor face investigații endocrinologice. Când și unde vă puteți programa

22 feb. 2023
345 Afișari
Campanie de consultații și ecografii gratuite în Sectorul 6. La Centrul
Campanie de consultații și ecografii gratuite în Sectorul 6. La Centrul "Sf. Nectarie" se vor face investigații endocrinologice. Când și unde vă puteți programa. Sursa foto: Pexels

Centrul de Sănătate „Sfântul Nectarie” din Sectorul 6 oferă femeilor consultații endicronologice și ecografii de tiroidă gratuite. Campania se va desfășura în perioada 1-10 martie.

Femeile vor beneficia, la începutul lunii martie, de consultații gratuite

Campania „Luna Martie – Luna Femeii Sănătoase” se va desfășura la Centrul de Sănătate „Sfântul Nectarie”, ce se situează pe Bulevardul Uverturii, numărul 81. Aceasta oferă femeilor consultații gratuite la Endocrinologie și pot beneficia și de ecografii de tiroidă, anunță Primăria Sectorului 6 pe pagina sa de Facebook.

Persoanele care își doresc să primească consultații de specialitate, o pot face în perioada 1-10 martie. De asemenea, un criteriu important pentru a facilita de serviciile medicale gratuite se referă la aducerea unui bilet de trimitere de la medicul de familie.

Pentru programări și pentru a afla mai multe detalii, puteți accesa ACEST link.

Personalul medical din cadrul Centrului de Sănătate „Sfântul Nectarie” propune și un pachet de igienizare dentară. Acesta valorează 250 de lei și conține mai multe proceduri dentare, precum:

 • consultație,
 • detartraj,
 • periaj profesional,
 • air-flow, ce este o metodă de igienizare care curăță dinții cu ajutorul unui dispozitiv ce produce un jet de apă, combinat cu aer și particule fine de bicarbonat de sodiu.

Procedurile lustruiesc suprafețele dentare, oferind un efect de albire al dinților.

Programările pentru pachetul de igienizare dentară se pot face AICI.

De asemenea, programările pentru ambele servicii medicale se pot face și la numărul de telefon 031/9593.

Proiectul SAFE și-a lansat pagina web oficială

Proiectul SAFE – Sănătate, Accesibilitate, Facilitate, Educație și-a lansat pagina web dedicată informării cetățenilor și a opiniei publice, anunță Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 pe pagina sa de Facebook. Aici se vor regăsi informații despre scopurile și etapele de desfășurare ale proiectului.

Acesta este finanțat cu bani neramursabili, iar obiectivul este dezvoltarea unui pachet complex de servicii în vederea sănătății categoriilor sociale vulnerabile din Sectorul 6 și din București.

Rolul principal pe care îl are platforma de comunicare din mediul online este de a face accesibilă interacțiunea dintre potențialii beneficiari și experții din domeniul medical implicați în proiect.

Astfel, având în vedere că mediul digital propagă cu rapiditate informațiile până în zonele considerate marginalizate, pagina web va pune la dispoziție persoanelor aflate într-un risc socio-economic detalii relevante privind:

 • Serviciile accesibile din cadrul proiectului, mai ales cele de prevenire a îmbolnăvirilor și screening de sănătate. Acestea vor fi puse la dispoziție de Centrul de Sănătate ”Sfântul Nectarie”;
 • Modalitățile prin care serviciile vor putea fi accesate, inclusiv posibilitatea de a aplica în format digital;
 • Subiecte de interes major ce vor fi abordate în cadrul a două campanii de conștientizare și informare, făcând parte din planul proiectului. Temele ce vor fi puse în discuție sunt:
  • prevenirea bolilor respiratorii, punându-se accent și pe Tuberculoză,
  • sănătatea la nivelul populației din grupurile vulnerabile și a persoanelor ce au probleme de sănătate mintală.

Proiectul are în vedere grupurile vulnerabile din Sectorul 6 și din restul Capitalei

Proiectul își propune să reducă inegalitățile din domeniul sănătății, încercând să asigure nediscriminarea și oferind șanse egale pentru toți cei care vor beneficia după urma acestuia.

Astfel, SAFE are în vedere 4.000 de persoane din grupuri vulnerabile, 800 de persoane fiind de etnie romă, acestea având șansa de a lua parte la activități de screening de sănătate.

SAFE – Sănătate, Accesibilitate, Facilitate, Educație este coordonat de Ministerul Sănătăţii – România și derulat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, în colaborare cu Fundația „Estuar” și Centrul de Sănătate ”Sfântul Nectarie”. Acesta este finanțat prin programul „Provocări în sănătatea publică la nivel european” – Mecanismul Financiar SEE 2014-2021”.

Proiectul va avea o durată de 18 luni și are un buget de 986.448 de euro.

Cei interesați pot afla mai multe informații despre înscriere la numărul de telefon 021.9970 sau la adresa de e-mail [email protected].

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies