FIT CITY

Campanie de combatere a ambroziei, pe toată raza Sectorului 2: S.O.S. – Ambrozia, pe 28 septembrie

Campania „28 Septembrie 2019 SOS – Ambrozia” are drept scop prevenirea unui „dezastru” pentru mediu și sănătatea populației prin răspândirea polenului până la sfârșitul lunii octombrie și reducerea rezervei de semințe pentru următorii ani.
Ca urmare a răspândirii exagerate, la nivel național și a creșterii numărului de persoane cu simptome de alergie la această plantă, Agenția Națională a Protecției Mediului a declarat ziua de 28 septembrie, Ziua mișcării civice pentru mediu și sănătate.

CITEŞTE ŞI A început pedepsirea proprietarilor de terenuri pe care creşte ambrozia, cea mai alergenică buruiană

Proprietarii care îşi lasă terenurile sau curţile în paragină sunt de-acum pedepsiţi de primărie. Astfel, la plata impozitului, aceştia vor achita de până la cinci ori mai mult decât valoarea iniţială, în funcţie de starea de degradare a imobilului. În categoria celor care vor plăti mai mult intră cei care adună gunoaie, nu cosesc iarba, inclusiv care au terenuri pe care creşte ambrozia sau pelinul. Cei care îşi viabilizează terenul până în toamnă scapă însă de plata impozitului majorat. Detalii, aici. 

„Primăria Sector 2 va organiza și coordona, prin direcțiile abilitate, în intervalul orar 10.00-15.00, acțiuni de cosire pe domeniile publice aflate în administrare, acțiuni de mobilizare a comunității pentru desfășurarea de acțiuni de cosire pe domeniile private și desfășurarea unei Campanii de informare și mediatizare a pericolelor generate de planta Ambrozia și de lipsa de intervenție în eradicarea acestei plante”, informează administraţia locală. 

Primăria Sector 2 invită întreaga comunitate să se alăture acestui proiect sub sloganul „HAIDEȚI SĂ ERADICĂM ÎMPREUNĂ AMBROZIA, DIN SECTORUL 2!”.

CITEŞTE ŞI Amenzi uriaşe pentru proprietarii de terenuri cu ambrozie

 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button