Campanie de asistență medicală pentru femei din medii vulnerabile din Sectorul 2. Unde și când pot face, gratuit, teste Babeș-Papanicolau

25 iul. 2022
128 Afișari
Campanie de asistență medicală pentru femei din medii vulnerabile din Sectorul 2. Unde și când pot face, gratuit, teste Babeș-Papanicolau
Campanie de asistență medicală pentru femei din medii vulnerabile din Sectorul 2. Unde și când pot face, gratuit, teste Babeș-Papanicolau | Foto simbol: Pexels

Primăria Sectorului 2 demarează și anul acesta Campania de testare Babeș-Papanicolau în parteneriat cu Institutul Oncologic București Profesor Doctor Alexandru Trestioreanu.

Testare Babeș-Papanicolau, gratuită pentru femeile din medii defavorizate

Primăria Sectorului 2 a anunțat că va demarat și anul acesta campania, dedicată femeilor defavorizate, de testare Babeș-Papanicolau. Partenerul administrației publice este Institutul Oncologic București Profesor Doctor Alexandru Trestioreanu.

Această acțiune face parte din „Programul de Depistare a Cancerului de Col Uterin”, iar testare va fi complet gratuită.

Pe teritoriul României, cancerul de col uterin este pe locul doi între tipurile de cancer ce afectează femeile de toate vârstele, primul fiind cancerul mamar, după cum arată un raport al Observatorului Global al Cancerului.

Campania se adresează femeilor defavorizate

După cum a informat Primăria Sectorului 2, această campanie are scopul de a veni în sprijinul femeilor din mediul defavorizat, ce au vârste cuprinse între 25-64 de ani.

În această categorie se încadrează femeile care nu au asigurare medicală și care nu s-au testat în ultimii 5 ani prin programe naționale de screening.

Consultațiile gratuite vor fi realizate de medicii Institutului Oncologic, într-o unitate mobilă de testare.

Iată câteva detalii importante despre acest program:

  • Testarea este gratuită, femeile interesate au nevoie doar de cartea de identitate,
  • Campania se desfășoară în următoarele perioade – 28-30 iulie și 4-6 august,
  • Locația unde urmează să se facă testarea este – Complexul Pantelimon, adresa: Șoseaua Pantelimon numărul 301,
  • Programul de funcționare: 11:00 -16:00.

Femeile care doresc să își facă o programare pentru a beneficia de această consultație gratuită o pot face la următoarele numere de telefon: 0786.233.328, 031.405.89.91, 021.250.06.61

De asemenea, persoanele ce doresc informații suplimentare despre programul de testare Babeș-Papanicolau, pot apela la aceleași numere de telefon.

Cookies