ARHIVA B365

Campania INEDITĂ de prevenire a furturilor din trenuri şi din gări a ajuns şi pe litoral. FOTO

Ajuns în Gara Constanța, Marcel Gentoiu a oferit recomandări și sfaturi preventive pentru o vacanță liniștită turiștilor abia sosiți pe litoral.

După ce și-a terminat ,,misiunea” din gară, Marcel a mers pe Faleza Cazino din Constanța pentru a-i sfătuit pe turiști și pe localnici să nu își lase bagajele nesupravegheate sau în grija unor persoane necunoscute, informează Poliţia Română, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

Marcel a fost însoțit de polițiștii de la transporturi şi cei de la prevenire care le-au oferit celor prezenți pliante cu recomandări preventive și i-au sfătuit cu privire la măsurile de siguranță pe care le pot lua pentru o vacanță plăcută și liniștită.
În prima jumătate a anului, în urma acţiunilor desfăşurate de poliţişti, furturile de la persoanele care călătoresc cu trenul au scăzut cu peste 8%, iar furturile de bagaje au scăzut cu 2%.

Campania inedită de prevenire a furturilor din trenuri şi din gări a fost lansată la Bucureşti pe 25 aprilie. Iată cum s-a derulat campania în Bucureşti:

Pentru o călătorie în siguranţă, Poliţia Română vă recomandă:

Supravegheaţi-vă bunurile şi valorile pe care le aveţi la dumneavoastră atunci când vă aflaţi la ghişeele caselor de bilete şi în locuri aglomerate!

Dormind în tren sau în sălile de aşteptare, puteţi rămâne fără portofele, genţi sau bagaje.

Nu vă faceţi „prieteni” de ocazie dintre persoanele din compartiment şi nu consumaţi băuturi sau alimente de la necunoscuţi. Acestea pot conţine somnifere şi vă „treziţi” fără bagaje!

Portmoneul nu se aşează niciodată la vedere sau în bagaje, deasupra cumpărăturilor! Locul cel mai sigur pentru păstrarea portmoneului este buzunarul de la piept, din interiorul vestimentaţiei!

Dacă pe timpul călătoriei luaţi cunoştinţă despre săvârşirea vreunei infracţiuni, sesizaţi poliţia transporturi din staţiile de cale ferată şi trenurile de călători sau din aeroporturi.

La plajă, nu vă lăsați bagajele nesupravegheate sau în grija unor persoane necunoscute! Nu luați la plajă obiecte de valoare sau sume mari de bani!

 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button