Campania de testare gratuită Babeș Papanicolau din Sectorul 6 continuă

28 iun. 2021
62 Afișari
Campania de testare gratuită Babeș Papanicolau din Sectorul 6 continuă

În Sectorul 6 continuă campania de testare gratuită Babeș Papanicolau. Unitatea Mobilă a Institutului Oncologic București îi așteaptă pe doritori și săptămâna aceasta, între 28 iunie 2021 și 2 iulie 2021, pe strada Răsadniței Nr. 59, Sector 6 (zona Giulești-Sârbi).

Până în prezent, 300 de doamne au fost foarte receptive și au răspuns apelului la prevenție, lansat de Institutul Oncologic București.

Campania de testare gratuită Babeș Papanicolau din Sectorul 6

„Vineri, 25 iunie 2021, a fost ultima zi de testare gratuită Babeș-Papanicolau de la Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”, în Bulevardul Uverturii nr. 81, sector 6.”, anunța Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, pe Facebook.

Cu toate acestea, dacă din diferite motive nu ați putut participa săptămâna trecută, Unitatea Mobilă a Institutului Oncologic București vă așteaptă și săptămâna aceasta între 28 iunie 2021 și 2 iulie 2021, pe strada Răsadniței Nr. 59, sector 6 (zona Giulești-Sârbi).

Este bine de știut:

  • Nu este necesară trimiterea de la medicul de familie și nici programare prealabilă.
  • Pacientele trebuie să fie cu vârste cuprinse între 25-64 ani și să vină cu CI.
  • Pot participa doamnele care au domiciliul în București și Ilfov.
  • Intervalul orar este 11.00 – 16.00.
  • Limita maximă pe care o poate realiza Unitatea Mobilă este de 65 de teste gratuite pe zi.
  • Recoltarea se realizează de o doamnă doctor, medic al Institutului Oncologic București.
  • Rezultatele se dau în 14 zile pe mail (cine are) sau fizic prin receptia Centrului de Sănătate ”Sfântul Nectarie”.
  • Probele sunt lucrate la Institutul Oncologic București.

Programul Național de Depistare Precoce a Cancerului de Col

Campania de testare gratuită Babeș Papanicolau este derulată în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 și Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”.

Acțiunea face parte din Programul Național de Depistare Precoce a Cancerului de Col, susținut de Ministerul Sănătății, și vizează depistarea leziunilor precursoare, incipiente sau chiar maligne ale colului uterin. Dintre toate tumorile maligne, cancerul de col uterin este cel care poate fi controlat și prevenit cu ajutorul testării periodice.

În România, în fiecare an, se înregistrează peste 4000 de cazuri noi de cancer de col uterin. 7,5% din totalul cazurilor la nivel european provin din țara noastră. Rata mortalității la noi este cea mai ridicată din Europa și de patru ori mai mare decât media. Unul dintre motive este faptul că testarea nu este realizată anual, iar celulele canceroase sunt depistate prea târziu.

Pentru informații suplimentare puteți suna la 021.9970.

Sursă foto: Facebook/ Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6

Cookies