Campania de sterilizare gratis a câinilor de rasă comună cu stăpân a început. Care sunt traseele caravanelor prin București

23 nov. 2022
216 Afișari
Campania de sterilizare gratis a câinilor de rasă comună cu stăpân a început. Care sunt traseele caravanelor prin București
Campania de sterilizare gratis a câinilor de rasă comună cu stăpân a început. Care sunt traseele caravanelor prin București. Sursa foto: Facebok/ Primăria Capitalei

Primăria Capitalei anunță că sterilizarea cățeilor de rasă comună cu stăpân este în plină desfășurare. Până la sfârșitul acestui an, clinicile veterinare mobile sunt amplasate în 3 sectoare din București. La începutul anului 2023, acestea vor fi mutate în celelalte sectoare.

A început campania de sterilizare gratis a câinilor de rasă comună cu stăpân

În București a început o nouă campanie de sterilizare pentru cățeii de rasă comună cu stăpân. Până în prezent, în cadrul campaniei organizată de Primăria Capitalei, prin ASPA (Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor), au fost sterilizați peste 100 de căței. PMB anunță că, pe listele de așteptare sunt deja sute de programări pentru zilele următoare.

În paralel, mai multe echipe mixte formate din angajați din cadrul ASPA, Primăria Capitalei, Poliția Locală a Capitalei, Polițiile Locale de sector, Serviciul pentru Protecția Animalelor din cadrul Poliției Capitalei și voluntari PROEDUS merg în fiecare zi din poartă în poartă și îi informează pe stăpânii blănoșilor că microciparea, înregistrarea în Registrul de Evidență a Câinilor cu Stăpân (RECS) și sterilizarea câinilor de rasă comună sunt obligatorii prin OUG 155/2001 și HG 1059/2013, cu modificările și completările ulterioare, din 2014. Cine nu respectă aceste obligații riscă amenzi cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei.

Clinicile veterinare mobile staționează în 3 sectoare din București

Sterilizările se realizează în cadrul mai multor clinici veterinare mobile. Anul acesta, clinicile mobile sunt amplasate în sectoarele 3, 5 și 6, iar la începutul anului viitor se vor muta în celelalte sectoare.

  • Sectorul 3 – Clinica veterinară mobilă Green Vetcare va staționa la Școala Gimnazială nr. 55, până pe 25 noiembrie.
  • Sectorul 5 – Clinica veterinară mobilă Hands and Paws Vet va staționa la adresa Calea Ferentari nr. 123, în perioada 23-29 noiembrie.
  • Sectorul 6 – Clinica veterinară mobilă Sache Vet va staționa la adresa str. Răsadniței nr. 59, în perioada 26-27 noiembrie, 8-11 decembrie și 15-18 decembrie.

Bine de știut:

  • În cadrul acestei campanii se asigură și microciparea și înregistrarea în RECS, tratamentul post operator și carnetul de sănătate. Toate procedurile sunt gratuite.
  • Programările se pot face la numărul de telefon 0743204942, de luni până vineri, între orele 09:00 – 16:00.

Important:

  • Cățelul nu trebuie să mănânce nimic cu 12 ore înainte de operația de sterilizare.
  • Blănosul trebuie să fie clinic sănătos pentru a putea fi sterilizat.
  • Femelele se sterilizează începând cu vârsta de 6 luni, iar masculii începând cu vârsta de 8 luni.
Cookies