Camionul cu centură, pericol public pe Centura Capitalei. “Doamne ferește să întâlnești așa ceva în trafic și să se împrăștie în fața ta ca un lego!”

21 feb. 2024
3097 afișări
Camionul cu centură, pericol public pe Centura Capitalei. “Doamne ferește să întâlnești așa ceva în trafic și să se împrăștie în fața ta ca un lego!”
Camionul cu centură, pericol public pe Centura Capitalei. “Doamne ferește să întâlnești așa ceva în trafic și să se împrăștie în fața ta ca un lego!” | Sursa foto: Infotrafic București și Ilfov/Facebook

Nu trebuie să te pricepi la mașini, camioane & autovehicule în general, de fapt nici nu e nevoie să ai carnet ca să știi, când vezi pe șosea „camionul cu centură”, că ai în față o arătare pe roți care n-are ce să caute pe nicio șosea.

E rupt, ruginit, mai răpciugos decât Muma Răpciugii și atât de îndesat cu fierătanii încât a nevoie de-o chingă care să țină toată nebunia asta laolaltă.

Ocazie cu care o colegă și-a amintit o perfect potrivită vorbă din bătrâni: „Unde poți să legi cu sârmă, e păcat să pui șurub!”

Camionul cu centură, pericol public pe Centura Capitalei

Această mare masă de fiare ruginite și îngrămădite într-o altă mare masă de fiare ruginite, dar dotate cu roți, a fost surprinsă pe Centura Capitalei de către o bucureșteancă din comunitatea „Infotrafic București și Ilfov”. L-a pozat și s-a mirat:

«Noroc» cu chinga!

Normal că s-a mirat și zeci de membri ai aceleiași comunități, afiliate Infotrafic România, au avut aceeași reacție normală: uluire. Și cele mai firești două întrebări:

Cum trece ăsta ITP-ul? Chiar sunt curios!

Cum de nu l-a văzut niciun polițist?

Adevărul este că e matematic imposibil să nu-l observi. De departe!

Și să nu nesocotim îndreptățită frustrare exprimată de un alt internaut:

Și noi rămânem fără talon pentru un bec ars!

Camion centurăSursa foto: Infotrafic București și Ilfov / Facebook

„Cum de-a trecut ITP-ul «camionul cu centură» de pe Centura Capitalei?”

Aceasta este, negreșit, cea mai îndreptățită întrebare. Că doar, ca să ieși pe stradă cu vehiculul, legea zice că trebuie să ai făcută (și, evident, la zi) ITP-ul (Inspecția tehnică Periodică), o verificare la capătul căreia niște domni autorizați de RAR sunt în măsură să zică „da, ai mașina într-o stare perfectă din punct de vedere tehnic și poate fi folosită în deplină siguranță.

Și, ca să ia examenul, un vehicul trebuie să îndeplinească o listă de condiții, cum ar fi să n-aibă niciuna dintre problemele de mai jos (și nu e lista completă!):

  • defecțiuni la sistemul de direcție ori la cel de frânare;
  • defecțiuni la sistemul de suspensie;
  • elemente de rezistență ruginite (😜);
  • faruri sparte sau crăpate ori defecțiuni ale sistemului de iluminare (nici cu lumini neomologate nu ai treci legal ITP-ul)
  • anvelope sau jante de dimensiuni diferite față de cele menționate în Cartea de identitate a vehiculului sau anvelope pe față diferite de cele de pe puntea spate;
  • parbriz spart sau fisurat;
  • depășirea limitelor legal acceptate pentru noxele corespunzătoare normelor Euro ale mașinii.

Și-acum, să mai privim o dată acest vehicul tip camion, surprins în trafic pe Centura Capitalei.

Cookies