Căminele Universității București au mărit prețul pentru cazarea studenților. Care sunt noile tarife lunare

05 oct. 2021
242 afișări
Căminele Universității București au mărit prețul pentru cazarea studenților. Care sunt noile tarife lunare
Căminele Universității București au mărit prețul pentru cazarea studenților. Care sunt noile tarife lunare

Vești proaste pentru studenții din București, după ce căminele Universității au anunțat că au mărit prețul pentru cazarea studenților. Noile tarife lunare au fost prezentate recent. Mai mult, studenții au obligația să fie vaccinați.

Au crescut tarifele de cazare în căminele de la Universitatea București (UB). Sumele sunt importante, mai ales că există cămine în care tarifele au crescut și cu 15%. Unul dintre motive ar fi inflația, însă și reducerea numărului de locuri disponibile din cauza pandemiei COVID-19 care astăzi a atins un număr record de cazuri în România.

Prețurile la căminele din București au crescut pentru studenți

Un student admis pe un loc bugetat și care avea drept de cazare într-un cămin al UB plătea în jur de 140 de lei pe lună, cu toate utilitățile incluse. În acest an, un student pe loc bugetat ajunge să plătească acum 160 de lei pe lună, deci peste cu aproximativ 15% mai mult și peste nivelul inflaţiei anuale actuale, care a ajuns la 5,3%, scrie gândul.ro.

Unde sunt cele mai mari tarife la cazare pentru studenți

Cele mai ieftine cămine, pentru studenții bugetați, sunt Măgurele G2 și G4, cu tarife de 130 de lei pe lună, în timp ce studenții de la taxă plătesc 250 de lei pe lună.

De asemenea, căminele Grozăvești A1 și Gaudeamus au tarife începând de la 180 de lei pe lună pentru un student bugetat și 300 de lei pentru cei de la taxă.

Prețurile tot sunt mai reduse decât pentru o garsonieră în zona respectivă

Totuși, chiar dacă au crescut sumele pentru căminele din București, acestea sunt mai rezonabile în comparație cu o chirie pentru o garsoniere în aceeași zonă. Acolo suma ajunge la 1.500 de lei pe lună plus utilități.

„Având în vedere majorările la utilităţi şi produse în general, pot înţelege o oarecare mărire a preţurilor în ceea ce priveşte chiria în cămine, însă tot în aceeaşi formulă, nu pot pricepe micşorarea numărului locurilor în măsura în care un număr mai mare de studenţi ar putea amortiza mai bine, cred eu, aceste majorări”, a explicat un student din Buzău pentru Antena 3.

Câți studenți au locuri de cazare în cămine

Studenții celor 19 facultăți ale Universității București au început deja cursurile anului universitar 2020-2021, în 1 octombrie 2021. Acestea au loc cu prezență fizică, hibrid sau online, în funcție de decizia conducerii fiecărei facultăți.

În 2021 sunt aproximativ 13.000 de noi studenți, cei mai mulți – aproximativ 7.900 – fiind înmatriculați la una dintre cele 97 de specializări de licență.

La cele 215 programe masterale s-au înscris peste 4.600 de absolvenți de licență, care au optat pentru continuarea pregătirii academice la Universitate. Aproximativ 355 de absolvenți ai programelor masterale au ales să studieze la una dintre cele 22 de școli doctorale ale Universității din București. Astfel, comunitatea academică a UB numără astăzi peste 34.000 de studenți.

Cum vor fi repartizați studenții în căminele bucureștene

Reprezentanții Universității București spune că studenții care beneficiază de loc de cazare într-unul dintre căminele Universității din București vor fi cazați separat, pe camere și etaje, în funcție de situația individuală a vaccinării împotriva COVID-19.

Studenții care nu au ocupat un loc în căminele proprii și se vor caza pe cont propriu, ar putea primi o subvenție individuală de cazare, dacă îndeplinesc o serie de condiții. Valoarea subvenției individuale de sprijin pentru cazare, pentru anul universitar 2021-2022, este de aproximativ 1.400 lei.

Cookies