CĂMINE BUCUREȘTI: Cât costă cazarea în CĂMINELE DE STAT și în CĂMINELE PRIVATE din București

de:
28 sept. 2014
3 Afișari
CĂMINE BUCUREȘTI: Cât costă cazarea în CĂMINELE DE STAT și în CĂMINELE PRIVATE din București

CĂMINE BUCUREȘTI, CAZARE CĂMIN. Tarifele de cazare pentru acest an sunt cuprinse intre 135 lei si 250 de lei pentru un loc într-un cămin de stat din Bucureşti.

Studenţii de la ASE beneficiază de cel mai ieftin loc in camin din Bucureşti, potrivit datelor obţinute de Adevarul.ro de la Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR). Potrivit sursei citate, în Capitală, tarifele în campusurile universităţilor de stat sunt cuprinse între 135 de lei şi 250 lei.

CAZARE CĂMIN BUCUREŞTI. Iata continuare topului caminelor studenţeşti din Bucureşti, în funcţie de tarifele prestate:

Universitatea Politehnică din Bucureşti – 250 de lei (doar în prima lună)

Universitatea din Bucureşti – 220 de lei

Academia de Studii Economice din Bucureşti – 135 de lei.

LISTA CĂMINELOR DIN BUCUREȘTI

CĂMINE DE STAT DIN BUCUREȘTI 2014

CAZARE BUCUREȘTI. CAMINE UPB (Universitatea Politehnica din Bucuresti)

Căminele din campusul Universităţii Politehnica din Bucureşti, cele din Grozăveşti, din Kogălniceanu (în apropierea Facultăţii de Drept) ori din campusul Tei sunt foarte populare printre studenţii. 

Campusul Universității Politehnice din București sunt repartizate în 2 complexe:

  • Campus Regie 
  • Campus Leu

CAZARE BUCUREȘTI. Complexul Studentesc Regie, situat în Splaiul Independenței nr. 290, Sector 6, București, este compus din 27 cămine studențești (26 aparținand U.P.B. și unul – P20 aparținând Universității de Medicină), o cantină, o spălătorie, un dispensar medical, un birou poliție, mai multe magazine alimentare, centre copiere, restaurante și cluburi.

Toate căminele U.P.B. au trecut în ultimii patru ani prin reparații capitale, acestea oferind la ora actuală condiții optime de cazare și studiu (în toate caminele au fost amenajate săli de lectură). Tot mobilierul constând în paturi, dulapuri, mese de studiu și scaune, cât și cazarmamentul (saltele, paturi, cearțafuri) este nou.

Cele 28 de camine aparținând U.P.B. sunt împărțite în trei mari categorii:

•    P1 – P11 : camere cu patru locuri și grup sanitar propriu;
•    P13, P14, P17, P18: camere cu patru locuri, lavoar în camera și grupuri sanitare comune la capetele culoarelor;
•    P15, P16, P21 – P27: camere cu două locuri, lavoar în cameră și grupuri sanitare comune la capetele culoarelor.

Căminele P12 și P19 au camere de două locuri cu grup sanitar propriu și în ele sunt cazați studenții familiști, cadre didactice tinere din U.P.B. , studenți straini veniți prin programele Europene LLP-ERASMUS, LEONARDO sau MUNDIS, cadre didactice venite la schimb de experiență.

CAZARE BUCUREȘTI. 

Complexul Studenţesc Leu este compus din 2 cămine (A LEU şi C LEU), o cantina, un bufet cu servirea la mese, o spălătorie şi un dispensar medical. În A LEU sunt camere de trei locuri cu grup sanitar propriu, iar C LEU are camere cu doua locuri, lavoar în cameră şi grupuri sanitare comune, dispuse la capetele culoarelor.

Cele mai apropiate mijloace de transport sunt staţia de metrou Politehnica şi RATB: 69, 90,91, 96, 105 126, 137, 336.

Căminul A Leu este unul lăudat de studenți, cu condiții bune, aproape de centru și de facultăți.

Căminul C Leu, în schimb, este unul de care mulți se feresc: baia este pe hol, camerele sunt mici și mobilierul vechi.

Căminele Academiei de Studii Economice din București

Complexul Moxa (Moxa D)

Căminul are camere de câte 4 locuri și baie proprie. Alte facilități ar fi dispensar medical, cabinet stomatologic, două săli de lectură, două bucătării. În plus, studenții au cantina Moxa, cea mai ieftină cantină studențească, foarte aproape. Căminul este situat în apropierea clădirilor unde se desfășoară cursurile la ASE, pe strada Mihail Moxa nr. 11 (in apropierea intersectiei Calea Victoriei – B-dul Dacia). La aceste cămine se poate ajute cu metroul (Statia Piata Victoriei + 10 min de mers pe jos; statia Piata Romana + 10 min de mers pe jos) sau RATB-ul ( 79, 86 – statia Calea Victoriei; 97 – statia Piata Sfintii Voievozi; 133 – statia Calea Victoriei).

Complex Belvedere Nou (A6, A7 şi A8) sunt foarte bine văzute printre studenţi. Camerele sunt de patru persoane, baie în cameră, paturi supraetajate, camera este spaţioasă, au balcon şi lift. La acest cămin ajungi cu metroul ( Statia Crangasi + 15 min de mers pe jos; statia Grozavesti + 15 min de mers pe jos) sau RATB-ul ( 133 – statia Piata Romana + 15 min mers pe jos).

Complex Belvedere Vechi ( A1 – A4) nu sunt atât de apreciate. Camerele sunt de 3 persoane, nu există baie în cameră, nu există bucătărie sau balcon. La aceste cămine ajungi cu metroul ( Statia Crangasi + 15 min de mers pe jos; statia Grozavesti + 15 min de mers pe jos) sau RATB-ul ( 133 – statia Piata Romana + 15 min mers pe jos).

Cămine Mecanică Fină sunt, conform studenților, căminele care oferă unele dintre cele mai proaste condiții din București. Camera nu are mai mult de 12 metri pătraţi şi în ea sunt înghesuiţi trei studenţi. Căminul are baie comună pe palier. Aceste cămine se află în Vitan.  

Campusul „Agronomie-Herăstrău”, cu o suprafaţă de 38 de hectare, situat în apropierea parcului Herăstrău, se găsesc şase din cele şapte facultăţi ale USAMV Bucureşti. În cele nouă cămine locuiesc cei 4.000 de studenţi. Căminele au centrale termice proprii, iar camerele sunt dotate cu cablu TV şi cu prize de acces gratuit la internet. Fiecare palier are bucătării dotate cu plite electrice, cuptoare cu microunde şi cu maşini de spălat. Servitul mesei este asigurat la Complexul alimentar „Agronomie” unde se află o sală de mese pentru studenţi, în regim „à la carte”, două resturante („Rustic” şi „Salonul Albastru”), trei săli de conferinţe şi o terasă de vară. În incinta campusului sunt şi magazine cu produse alimentare. Biblioteca din incinta campusului are un impresionant fond de carte, incluzând lucrări de patrimoniu.

Detalii despre restul căminelor din București, de stat și private, AICI

Cookies