LA MINE-N CARTIER

Cămin abandonat, transformat de Primăria Sectorului 4 în centru modern pentru bătrâni

Primăria Sectorului 4 va cheltui pentru modernizarea imobilului abandonat și reconversia acestuia într-un centru modern pentru bătrâni suma totală de 5,7 milioane de lei cu TVA (adică 4.582.307 lei fără TVA).

Căminul abandonat ce urmează a fi modernizat se află pe strada Caporal Marin Grigore, nr. 42-44, în apropierea Pieței Apărătorii Patriei (metrou Apărătorii Patriei). Clădirea P+3E va suferi transformări atât la nivel exterior (fațadă, tâmplărie), cât și pe interior pentru recompartimentarea imobilului.

Contractul a fost atribuit potrivit criteriului ofertei celei mai avantajoase din punct de vedere economic. Astfel, de reconversia imobilului din strada Caporal Marin Grigore, nr. 42-44, se va ocupa firma SC DORIN CONSTRUCT SRL. Societatea are un număr mediu de 120 de angajați și are ca principal obiect de activitate „Lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale”, înregistrând un profit de 1.957.035 lei în anul fiscal 2013, potrivit informațiilor publicate pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice.

Centrul pentru bătrâni va fi dotat cu 140 de dormitoare complet mobilate (pat, dulap, fotoliu, măsuță de cafea), mai mult, instituția va achiziționa și aproximativ 40 de televizoare pentru vârstnicii cazați în acest cămin. De asemenea, centrul va dispune de o bucătărie proprie cu dotări profesionale, precum și de o sală de mese, dar și de spații pentru birouri.

Termenul pentru finalizarea lucrărilor de reconversie a căminului este de 4 luni de la data atribuirii contractului sau a emiterii ordinelor de începere a lucrărilor.

„Pentru asigurarea parametrilor de confort în încăperile obiectivului au fost prevăzute instalații de încălzire cu radiatoare și instalații de ventilare care vor asigura calitatea aerului prin climatizarea aerului în sălile de mese și câteva birouri din zona de birouri și evacuarea aerului viciat”, se arată în caietul de sarcini aferent contractului.

Potrivit caietului de sarcini publicat pe site-ul Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), se vor exexuta următoarele tipuri de lucrări: desfacere șape băi, decopertarea terasei superioare, demolarea interioarelor, decoperstarea tencuielii (inclusiv fațadă) până la cărămidă, desfacerea tâmplăriei avariate, instalarea unui profil antiderapant pe scări etc. Curtea va fi amenajată cu gazon și se vor realiza lucrări de pietruire alei cu dale pe pat de nisip.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button