Camere video şi lucrări de peisagistică de 5,77 milioane lei, la Baicului

de:
03 feb. 2011
1 Afișari
Camere video şi lucrări de peisagistică de 5,77 milioane lei, la Baicului

Potrivit anunţului de intenţie, publicat de Primăria Sectorului 2, primul contract vizează realizarea unui sistem de supraveghere video şi management informaţional pentru „creşterea siguranţei sociale şi prevenirea criminalităţii în zona Baicului”. Pentru sistemul de camere video, administraţia locală a estimat un cost de 2,4 milioane lei, fără TVA (2,97 milioane lei cu TVA). În această sumă ar urma să intre, pe lângă achiziţionarea echipamentelor video, şi execuţia lucrărilor de instalare şi testare a sistemului de supraveghere. Lucrările ar urma să demareze la jumătatea lunii mai, sistemul fiind pus complet în funcţiune în martie 2012.

Pentru cel de-al doilea anunţ de intenţie, referitor la lucrările de arhitectură şi peisagistică din zona Baicului, Primăria Sectorului 2 ar fi discpusă să plătească 2,26 milioane lei fără TVA (2,8 milioane lei cu tot cu TVA). „Achiziţia va include o soluţie la cheie care să acopere atât lucrările propriu-zise, cât şi achiziţionarea materialului şi mobilierului urban necesar”, se menţionează în anunţul de intenţie.

Finanţarea celor două proiecte ale Primăriei Sectorului 2 este asigurată în proporţie de aproximativ 80% din fonduri europene, restul fiind bani de la bugetul de stat şi bugetul local.

Administraţia locală a elaborat încă din decembrie 2008 un Plan Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) în zona Baicului, pe baza analizelor Swat efectuate în cartier. Conform sondajelor efectuate printre locatari reiese că, printre cele mai frecvente nemulţumiri, se numără lipsa de fluenţă a traficului rutier, lipsa locurilor de parcare, poluarea şi sistemul rutier.

Potrivit PIDU, populaţia în zona Baicului este de peste 15.000 locuitori, din care 6.300 au şi un loc de muncă. „Problema majoră a zonei Baicului în domeniul specializării resurselor umane este generată de lipsa unităţilor d eînvăţământ şi nivelul salarial al locuitorilor din această zonă urbană. La nivelul anului 2008, în Baicului exista un singur liceu teoretic (particular), o şcoală generală şi două grădiniţe”, se specifică în PIDU Sectorului 2.

Cookies