Camere de supraveghere la exteriorul casei – să le ascundem sau nu? (P)

24 nov. 2022
225 Afișari
Camere de supraveghere la exteriorul casei - să le ascundem sau nu? (P)
Camere de supraveghere la exteriorul casei - să le ascundem sau nu?

Este știut faptul că simpla prezență a camerelor de supraveghere poate ține la distanță posibilii intruși, dar aceasta nu înseamnă că infractorii nu le-ar putea distruge sau subtiliza pentru a comite infracțiunea plănuită. Dacă sunteți pentru prima oară în fața achiziției de camere de supraveghere, veți vedea că acestea diferă din multe puncte de vedere. Cu toate că rezoluția, tehnologia, distanța de captare pe timpul nopții sunt criterii de diferențiere, și profilul, forma camerelor este un criteriu de selecție. El contează mai ales când vă doriți camere de supraveghere cât mai subtile.

Domeniul camerelor de supraveghere a cunoscut progrese impresionante în ultimii ani. Producătorii de renume (Hikvision, Dahua) și-au consolidat pozițiile de lideri pe plan mondial, dar au apărut mulți alți producători cu produse înalt calitative și accesibile ca preț. La rovision.ro veți găsi camere de supraveghere de la producători autohtoni (Rovision), dar și alți producători (Uniview, Ezviz, TP-Link, Asytech, Tenda) ale căror produse impresionează prin raportul calitate-preț.

Cum să ascundeți camerele de supraveghere la exterior?

Cu toate că anumite modele de camere sunt mai discrete decât altele (camerele tip dom sunt un bun exemplu de camere discrete), locul de amplasare este cel care poate ascunde cel mai bine prezența acestora. Unii clienți aleg pur și simplu să vopsească aceste camere în culorile spațiului de instalare. Pentru a nu distruge aspectul și, mai ales, performanțele camerelor, mai înțelept este să găsiți locurile cele mai potrivite pentru ca acestea să rămână ascunse, dar să-și îndeplinească scopul de supraveghere.

Plantele artificiale sau naturale pot să înfrumusețeze o reședință, dar sunt și locuri excelente pentru a ascunde camerele de supraveghere. Obiecte de tipul plantelor sunt cele care nu trezesc suspiciuni și vă pot ajuta în supravegherea casei când sunteți plecați. Cu cât mai bogată este planta, cu atât mai eficientă va fi ascunzătoarea pentru camere. Plantele artificiale sunt preferate celor naturale, întrucât sunt mai stabile și montajul camerei pe tulpină va fi mai sigur. Plasați planta astfel încât camera să capteze un câmp cât mai bun. Pentru a ascunde și mai bine camera, puneți ghiveciul printre multe alte plante.

Ca să păstrăm linia, copacii reprezintă o locație ideală pentru a ascunde camere de supraveghere. Amplasarea camerelor de supraveghere în copaci este mai dificilă dacă se folosesc modele cu fir, dar există camere wireless care sunt mai flexibile la instalare. Un beneficiu în instalarea camerelor în copaci este acela că frunzele vor putea umbri camera, astfel ca imaginile să nu fie alterate de lumina soarelui.

Este de la sine înțeles că o cameră de supraveghere trebuie montată într-un loc cât mai greu de accesat fără scară. Pereții, stâlpii și alte locuri similare permit instalarea la înălțime a camerelor de supraveghere. Instalațiile de iluminare de la exterior sunt și ele locuri adecvate pentru camerele de supraveghere. Profesioniștii de la rovision.ro recomandă utilizatorilor ca becul să nu fie îndreptat direct spre lentila camerei, pentru a nu influența calitatea imaginilor captate.

O altă modalitate de a ascunde camerele de supraveghere este carcasa de tip camuflaj, pe care o puteți achiziționa din magazine sau online. Puteți fabrica o astfel de învelitoare din materialele potrivite, urmărind ca aceasta să imite cât mai bine locul de instalare a camerei. Ascunderea camerei de supraveghere în decor este una dintre cele mai eficiente modalități pentru a nu da în vileag sistemul dvs de supraveghere.

Căsuțele pentru păsări sunt mai neobișnuite pentru a instala camerele de supraveghere dar sunt, în fapt, excelente soluții. Camerele de supraveghere moderne sunt micuțe ca dimensiuni și încap cu ușurință în căsuțe de păsări. Evident, modelele wireless sunt de preferat, pentru că cele cu fir sunt divulgate de cabluri. Pentru a fi siguri de captarea de imagini, trebuie ca lentilele să încapă prin deschiderea căsuței de păsări. În plus, câmpul de vizibilitate și unghiul ar trebui să acopere zona pe care doriți să o monitorizați. Un cuib părăsit poate fi la fel de util pentru a ascunde o cameră de supraveghere.

Atunci când amplasați camere de supraveghere afară, există riscul ca acestea să fie distruse sau demontate. Ca și paranteză, în locațiile cu risc înalt de vandalizare, sunt recomandate camere de supraveghere cu protecție înaltă la vandalizare (IK10)—profesioniștii de la rovision.ro vă pot ajuta în identificarea unor astfel de modele. Revenind, camerele de supraveghere pot fi montate la ferestre, fără a exista riscul de a fi demontate sau bruscate. Trebuie să menționăm că amplasarea în spatele unui geam poate impacta performanța camerei de supraveghere, mai ales dacă vorbim despre un model cu senzor de detecție a mișcării. Infraroșul pasiv, tehnologia din spatele detectorilor de mișcare, operează la frecvență mai înaltă decât undele de infraroșu standard. Astfel, nu va mai putea trece prin sticlă, indiferent dacă este peliculizată sau nu.

Soluția este să folosiți o cameră de supraveghere fără funcție de detecție a mișcării. Camerele de acest fel vor înregistra continuu, deci va fi nevoie de spațiu de stocare adecvat.

Este bine sau nu să ascundeți camerele de supraveghere?

În general, nu credem că ar trebui să ascundeți camerele de supraveghere, iar argumentele în acest sens sunt numeroase. Pe de altă parte, dacă hoții nu văd camerele, nu le vor putea fura sau distruge și camerele vor capta suficiente dovezi în cazul unei efracții.

Tot mai mulți clienți aleg livrarea diverselor achiziții online acasă. Este important pentru aceștia să vadă când sunt livrate coletele și, dacă sunt instalate camere de supraveghere cu funcție de comunicare audio bi-direcțională (la rovision.ro aveți diverse modele din care să alegeți), puteți chiar să comunicați cu reprezentantul firmei de curierat.

Pentru că tot le-am menționat, este bine să evidențiem că modelele de supraveghere cu funcție de comunicare audio bi-direcțională sunt excelente în numeroase situații. Ele permit comunicarea cu cel din raza de acțiune a camerei chiar și atunci când sunteți la mare distanță. Dacă o astfel de cameră ar fi ascunsă, comunicarea audio ar fi dificil de efectuat, ca să nu mai spunem că ar putea speria persoana surprinsă de camera de supraveghere.

Unii clienți se gândesc să ascundă camerele de supraveghere. Este demonstrat, însă, că simpla prezență a camerelor de supraveghere poate îndepărta posibilii intruși. Când camerele de supraveghere sunt ascunse, nimic nu-i va opri pe infractori de la a continua cu spargerea unei locuințe.

Mai mult decât atât, ascunderea camerei de supraveghere ar putea să-i altereze capacitatea de captare a imaginilor. Astfel, scopul esențial al camerei de supraveghere (să surprindă imagini de bună calitate) nu va mai fi îndeplinit și investiția în camere de supraveghere va deveni inutilă.

Cum să alegeți camere de supraveghere discrete?

Dacă doriți să achiziționați camere de supraveghere discrete, modelele cu Wi-Fi sunt de preferat. Ele se vor conecta la Wi-Fi, deci trebuie să urmăriți ca acestea să rămână în raza de acțiune a rețelei de Wi-Fi. Există și camere de supraveghere care nu au nevoie de Wi-Fi, utilizând în schimb rețeaua celulară.

Pentru instalare și operare facilă, camerele de supraveghere wireless pentru exterior sunt adecvate în multe aplicații. Camerele de supraveghere wireless pot opera cu baterii (de unică folosință, reîncărcabile Li-Io sau cu baterii solare). Dacă optați pentru camere cu baterii, căutați modele a căror durată de viață să fie de cel puțin șase luni. Camerele cu baterie solară se vor încărca de la soare continuu, deci sunt investiții mai profitabile.

Așa cum am precizat deja, camerele de supraveghere ascunse cu funcție audio permit captarea și de informație sonoră, dovedindu-și utilitatea în multe aplicații. Evident, rezoluția camerelor de supraveghere nu trebuie să fie niciodată omisă—ce folos mai au camerele de supraveghere dacă nu captează imagini de bună calitate? La rovision.ro veți găsi camere cu rezoluție 1080p HD și chiar mai mult de atât. Câmpul de vizibilitate ar trebui să fie de cel puțin 120 de grade, iar camera ar trebui să poată efectua zoom optic.

Din moment ce cele mai multe infracțiuni au loc noaptea, vă recomandăm să achiziționați camere cu infraroșu. Unele camere de supraveghere captează imagini noaptea și până la distanță de 200m, dar luminile lor nu le vor mai face ascunse. Cât despre mărime, cu cât camera de supraveghere este mai mică, cu atât mai discretă va fi aceasta.

Profesioniștii de la rovision.ro nu susțin, neapărat, ideea ascunderii camerelor de supraveghere. Cu toate acestea, dacă sunteți decis în a le face cât mai puțin vizibile, ei vă stau la dispoziție cu detalii despre cele mai discrete camere de supraveghere.

Cookies