Cameraman al postului Fox News, ucis în apropierea Kievului. Mașina în care se afla Pierre Zakrzewski a fost atacată

15 mart. 2022
236 Afișari
Cameraman al postului Fox News, ucis în apropierea Kievului. Mașina în care se afla Pierre Zakrzewski a fost atacată
Cameraman al postului Fox News (stânga imaginii), ucis în apropierea Kievului. Mașina în care se afla Pierre Zakrzewski a fost atacată. Sursa foto: Captură YouTube/ Fox News

Pierre Zakrzewski, cameraman al postului american de televiziune Fox News a fost ucis în apropierea Kievului, după ce mașina în care se afla acesta a fost atacată.

Cameraman al postului Fox News, ucis în apropierea Kievului

Postul TV Fox News a confirmat informația privind moartea cameramanului. Pierre Zakrzewski se afla în afara orașului Kiev și era însoțit de jurnalistul Benjamin Hall, care a fost rănit în atac, potrivit The Guardian.

Atacul a avut loc duminică, la Horenka, la circa 20 de kilometri nord-vest de orașul Kiev.

Corespondentul televiziunii Fox News, Benjamin Hall, rănit în atac, se află în spital și este tratat de medicii din Ucraina.

Suzanne Scott, directorul executiv al postului TV le-a scris angajaților și i-a anunțat, azi dimineață, despre uciderea cameramenului Pierre Zakrzewski. Suzanne Scott a declarat că jurnalistul care a fost rănit rămâne internat în spitalul din Ucraina.

„Pasiunea și talentul său, ca jurnalist, sunt de neegalat”, a declarat directorul general al postului de televiziune Fox News, Suzanne Scott.

Pierre Zakrzewski este cel de-al patrulea jurnalist ucis în războiul izbucnit în Ucraina. Cel puțin 35 de jurnaliști au fost răniți în conflictul început de Rusia, în Ucraina (din data de 24 de februarie și până în prezent), a transmis, marți, Liudmila Denisova – Avocatul Poporului din Ucraina, conform AFP.

Alți 3 jurnaliști au fost uciși în războiul din Ucraina

  • Jurnalistul american Brent Renaud. Bărbatul a fost împușcat mortal în localitatea Irpin, aflată în apropierea capitalei Ucrainei, Kiev.
  • Jurnalistul ucrainean Evgheni Sakun. Bărbatul a fost ucis în timpul bombardamentului care a avut ca țintă turnului de televiziune din Kiev.
  • Jurnalistul ucrainean Viktor Dudar. Bărbatul și-a pierdut viața în timpul luptelor de lângă orașul Mikolaiev/ Nikolaiev.
Cookies