ARHIVA B365

Codul Fiscal, APROBAT de Camera Deputaţilor. TVA de 19% din 2016

Scăderea TVA la 19% este cea mai importantă măsură promovată de actul normativ, aminteşte digi24.ro. Deputaţii au avut ultimul cuvânt, după ce Senatul, prima camera sesizată, a adoptat legea.

Comisia de buget a Camerei Deputaţilor a aprobat, la începutul săptămânii, în unanimitate, proiectul noului Cod fiscal, stabilind scăderea TVA de la 24% la 19%, de la 1 ianuarie 2016, reamintește Mediafax.

Au fost eliminate „taxa pe stâlp” şi taxa de 7 eurocenţi şi, de asemenea, impozitul de dividende urmează să se reducă.

Popunerea de scădere a TVA la 19% a fost făcută de deputatul PNL Andreea Paul, iar preşedintele Comisiei de buget, deputatul PSD Viorel Ştefan, a spus că PSD este de acord cu această propunere, din „dorinţa ca noul Cod fiscal să fie votat în unanimitate”.

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a spus că analizele făcute arată că o astfel de propunere va avea efecte bune în economie. „Partea bună este că din analizele pe care le-am făcut, inclusiv la nivel tehnic cu cei de la CE, Fond şi BM, aşa cum stau astăzi calculele, am spus că suntem de acord cu orice fel de măsură care vine în sprijinul economiei şi populaţiei, atâta timp cât există la nivel de buget susţinere. Deci, cu o astfel de propunere, care va avea efecte extrem de bune în economie, suntem de acord. Dacă cifrele ne arată ca acest lucru se poate, suntem de acord. Partea buna este ca este un consens pe o astfel de masura şi este bine că avem cu toţii o astfel de abordare”, a spus ministrul Teodorovici.

Printre prevederile noului Cod fiscal se mai numără TVA-ul de 9% pentru alimente, eliminarea accizei de 7 eurocenţi la carburanţi, eliminarea impozitului pe construcţii speciale, majorarea taxelor locale și impozitul de 3% pentru IMM.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button