ȘTIRI

CAMELEONUL. GOOGLE celebrează CAMELEONUL cu un doodle special, de ZIUA PAMANTULUI 2014

CAMELEONUL. ZIUA PAMANTULUI 2014. Cameleonul este o reptilă (din familia Chamaeleonidae) arboricolă și insectivoră din regiunile tropicale, cu gheare asemenea unui clește, care o ajută să se prindă de copaci. Are proprietatea de a-și schimba culoarea pielii potrivit mediului înconjurător. În prezent sunt cunoscute 160 de specii, cameleonii facând parte din rândul speciilor de animale periclitate, conform wikipedia.ro.

CAMELEONUL. ZIUA PAMANTULUI 2014.Singuratic, cameleonul trăiește în copaci, dar este capabil să alerge rapid în cazul în care este amenințat. Adaptat la viața arboricolă și la vânătoarea de insecte, cameleonul are corpul puternic comprimat lateral, iar degetele picioarelor sunt orientate in două laturi opuse, formând un clește cu care se prinde de ramuri.

CAMELEONUL. ZIUA PAMANTULUI 2014. Aproape jumătate din speciile de cameleoni de pe pământ trăiesc în insula Madagascar (Africa). Această comunitate de cameleoni este cea mai mare din lume, fiind unică și prin faptul că numără 59 de specii diferite, care nu se găsesc decât în Madagascar.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button