Calvar pentru șoferi pe Calea Văcărești

de:
15 feb. 2013
1 Afișari
Calvar pentru șoferi pe Calea Văcărești

Lucrările la pasajul suprateran din această zonă au fost blocate încă din vara anului trecut iar circulația a fost complet dată peste cap, traficul gâtuit silindu-i pe șoferi să circule pe liniile de tramvai.

Dar acest lucru nu reprezintă singurul motiv de indignare al șoferilor. Asfaltul pus de-a lungul șinelor de tramvai de pe șoseaua aflată în intersecția bulevardului Mihai Bravu cu Splaiul Unirii și Calea Văcărești a cedat luna trecută.

Gropile care au apărut pe ambele sensuri de mers, imediat după prima ninsoare din această iarnă, au căpătat repede dimensiuni considerabile. Ele au devenit atât de greu de evitat și atât de adânci, încât mulți șoferi și-au pierdut nu numai cumpătul, ci și capacele de la roți.

Pasajul Mihai Bravu – Splaiul Unirii este prevăzut în Planul Urbanistic General (PUG) al Bucureștiului, făcând parte din categoria lucrărilor de închidere a inelului principal de circulație. Lucrările au început pe 17 ianuarie 2011, contractul fiind atribuit firmei Romstrade, controlată de omul de afaceri Nelu Iordache.

Pasajul ar fi trebuit să fie dat în folosință în primăvara anului 2012 dar termenul de finalizare al lucrărilor nu a fost respectat. Mai mult decât atât, lucrările au fost sistate în vara anului trecut deoarece compania Romstrade a intrat în insolvență, contractul fiind asftel reziliat automat.

Primarul general, Sorin Oprescu, a declarat de curând că va scoate din nou la licitație acest pasaj, lucrările urmând să reînceapă abia la vară.

Însă semnele de întrebare privind craterelor uriașe din această zonă, care pun la grea încercare nervii șoferilor și amenință să le distrugă mașinile, rămân deocamdată fără niciun răspuns concret din partea autorităților.

Cookies