Calotă: Suplimentarea schemei de personal a MAI cu 6.400 posturi, aprobată de Guvern

de:
16 sept. 2015
0 afișări
Calotă: Suplimentarea schemei de personal a MAI cu 6.400 posturi, aprobată de Guvern

Întrebat dacă Guvernul a decis suplimentarea angajărilor la MAI pentru punctele de frontieră în contextul crizei refugiaților, Calotă a răspuns că „s-a aprobat suplimentarea schemei de personal de la MAI cu aproximativ 6.400 și ceva de posturi săptămâna trecută”, scrie Agerpres.

„Asta nu înseamnă că se angajează. În perspectiva unor eventuale evoluții care vor solicita efective sporite ale Ministerului de Interne s-a creat condiția pentru a putea fi angajați când va fi nevoie, întrucât altfel ar fi urmat o procedură legislativă greoaie. Or, dacă ne vom afla într-o situație de criză să fim capabili să acționăm rapid”, a precizat purtătorul de cuvânt.

MAI vrea să angeze aproape 6.500 de oameni pentru a face faţă valului de refugiaţi, dar şi pentru a pune în aplicare prevederile noului cod penal.

În proiectul hotărârii de guvern, consultat de profit.ro, nu se precizează, însă, câte posturi sunt cerute doar pentru a face față crizei refugiaților, invocându-se caracterul clasificat al organigramei MAI.

Cookies