Calitatea luminii, un detaliu deloc de neglijat in propria casa. De ce sa apelezi la becuri LED sau becuri inteligente (P)

14 sept. 2021
42 Afișari
Calitatea luminii, un detaliu deloc de neglijat in propria casa. De ce sa apelezi la becuri LED sau becuri inteligente (P)
Calitatea luminii, un detaliu deloc de neglijat in propria casa. De ce sa apelezi la becuri LED sau becuri inteligente (P)

Iluminatul este deseori un detaliu neglijat cand vine vorba de amenajarea unei locuinte sau a unui spatiu de lucru. Cei mai multi se gandesc doar sa foloseasca becuri cat mai economice, pentru a face o economie la factura de curent. Totusi, lumina are un rol estetic si functional foarte important, ce poate fi potentat cu alegeri inspirate, in functie de destinatia spatiului despre care vorbim.

De cate ori ti s-a intamplat sa ai o stare proasta la birou, sa simti ca, orice ai face, nu poti lucra eficient, doar pentru ca lucrurile sa se schimbe la 180 de grade cand ai iesit din incapere pentru o scurta pauza si apoi, la intoarcere, sa revii la starea initiala? Te-ai gandit, cu siguranta, ca este vorba de proverbiala lene sau de o lipsa acuta de chef de munca. Dar ti-ai pus vreodata problema ca de vina era lumina sau lipsa ei?

Cantitatea si calitatea luminii pot defini starea de spirit

Toamna se instaleaza incet, dar sigur, iar zilele vor deveni tot mai scurte si, de la un moment dat, mai mohorate. Vom petrece tot mai mult timp in interior si tocmai de aceea lumina este un aspect foarte important. Melancolia specifica toamnei are un „tratament” simplu si eficient: becurile potrivite.

Lumina are efecte psihologice si fiziologice asupra noastra; ea ne poate influenta emotiile, care sunt mai intense cand lumina este puternica; ne poate da o stare de somnolenta sau, dimpotriva, ne poate tine treji mai mult decat este cazul, generand tulburari de somn care, pe termen lung, ne pot afecta sanatatea; lumina potrivita ne poate face sa fim mai fericiti si mai productivi.

Becuri LED pentru o luminozitate ideala

Numeroase studii au aratat de-a lungul timpului ca o lumina mai apropiata de cea naturala induce o stare de calm si poate spori productivitatea; alte cercetari au demonstrat efectul benefic al luminii asupra secretiei de melatonina, care determina, la randul ei, secretia de serotonina, hormonul care influenteaza starea de spirit, comportamentul, apetitul, somnul, memoria si chiar dorinta.

Inlocuieste becurile din casa cu becuri led atat pentru o lumina mai prietenoasa cu ochii in toate camerele, cat si pentru a reduce consumul de electricitate si, implicit, valoarea facturii la curentul electric, care oricum se scumpeste simtitor in aceasta perioada. In plus, ele au o durata de viata mai mare si nu va trebui sa le schimbi la fiecare cateva luni. Pentru living si dormitor alege o lumina alba calda, al carei efect odihnitor si calmant vor da un suflu nou acestor camere. Baia, bucataria, spatiul de lucru sau cel in care copilul isi face temele trebuie sa aiba becuri cu lumina alba rece, care te ajuta sa iti pastrezi capacitatea de concentrare.

Sistemele electrice cu becuri led sunt potrivite si pentru spatiile de lucru largi; o lumina alba rece ii va ajuta pe angajati sa fie mai concentrati pe ceea ce au de facut si, implicit, sa fie mai productivi.

Becurile inteligente, un upgrade cu efecte benefice pentru casa si birouri

Becurile inteligente devin tot mai populare in ultima vreme pentru ca prezinta o multime de avantaje:

– sunt mai eficiente din punct de vedere energetic

– intensitatea luminii poate fi reglata in functie de necesitati prin intermediul unei aplicatii sau chiar prin comanda vocala

– au o durata mare de viata

– sunt adaptabile la orice tip de corp de iluminat.

Philips Hue reprezinta prima alegere a multora atunci cand vor sa faca pasul catre smart home sau catre iluminatul inteligent al unei cladiri de birouri. Sistem de iluminat premium, Philips Hue nu este doar inteligent, ci si economic; becurile sunt disponibile intr-o gama larga de forme, dimensiuni si culori, adaptate nevoilor si preferintelor clientilor. Becurile pot fi montate oriunde in casa dar si in exterior si creeaza ambientul perfect, rapid si convenabil, fara costuri sau eforturi prea mari. Ele pot fi controlate prin intermediul Siri, Alexa sau Google Home ori prin aplicatia Hue, ce poate fi instalata pe orice dispoztiv mobil iar cei care le-au folosit deja sunt multumiti nu doar de confortul vizual, ci si de economia facuta la electricitate.

Cookies