Călin Popescu Tăriceanu nu îşi mai face partid, dar vrea să candideze la Preşedinţie

de:
28 mart. 2014
0 Afișari
Călin Popescu Tăriceanu nu îşi mai face partid, dar vrea să candideze la Preşedinţie

Călin Popescu Tăriceanu nu-şi mai face partid întrucât nu are susţinători şi nu doreşte să agite apele pe eşicherul de dreapta al politicii româneşti. Mai mult, potrivit România TV, el a ajuns la concluzia că realizarea unei noi formaţiuni politice ar produce un conflict major la nivelul partidelor de dreapta şi ar crea şi mai multă confuzie în interiorul Partidului Naţional Liberal. În plus, un astfel de partid ar adânci şi mai mult criza din interiorul PNL. În schimb, el şi-a înfiinţat o platformă economică liberală, care ar putea deveni un partid la un moment dat. Acest anunţ vine după ce a încercat mai mult timp să atragă mai mulţi parlamentari, dar nu a reuşit.

Pe de altă parte, fostul premier a anunţat, joi, în cadrul emisiunii Sinteza zilei de la Antena 3 că este pregătit să îi ia locul lui Traian Băsescu la Cotroceni. „Sunt pregatit sa candidez”, dar „acest lucru va trebui sa fie rezultatul unei decizii pe care nu o voi lua singur. O vom lua impreuna cu cei de la PSD pentru a gasi cea mai buna formula care sa ne duca in postura de castigatori”, a spus acesta, potrivit Hotnews.ro. 

Intrebat cine sunt favoritii pentru intrarea in turul doi la alegerile prezidentiale, fostul liberal a sustinut ca „pana de curand era (Crin) Antonescu”, dar ultimele sondaje arata ca „sansele lui se diminueaza”, in conditiile in care ar avea o scadere intre 8 si 12 puncte procentuale. Tariceanu a mai precizat că există „posibilitatea ca PSD sa-si desemneze propriul sau candidat” si „probabil se va merge pe o astfel de solutie”.

Sustinand ca ANI este „subordonata Senatului”, Mihai Gadea l-a intrebat pe Tariceanu, care conduce camera superioara a parlamentului, daca Senatul nu ar trebui sa analizeze eventualele „abuzuri” ale ANI, cum au fost cazurile Ecaterina Andronescu si Mircea Diaconu, dupa cum a afirmat moderatorul Antena 3.

„Fara indoiala acest subiect l-am discutat cu colegii, cu totii suntem de acord ca trebuie intreprins ceva in special in ce priveste clarificarea actualei legi, care permite interpretari si care pune sub semnul intrebarii nu atat legea cat functionarea ANI. Cand avem zeci si sute de primari care par sa cada sub incidenta legii trebuie sa ne punem problema ce se intampla”, a raspuns Tariceanu.

Acesta a afirmat ca, in opinia sa, legea „s-a referit la cu totul altceva” atunci cand a impus interdictia alesilor locali de a fi membri in consiliile de administratie ale unor societati, si anume la firmele private, nu la cele aflate in subordinea primariilor sau a consiliilor judetene. „Cred ca trebuie sa intervenim aici si sa vedem daca nu cumva exista – si aceste banuieli pe care le exprimati dvs nu sunt singulare, sunt numeroase si probabil ar trebui sa ne indrepte si spre o analiza a situatiei existente pentru a vedea ce se intampla cu numarul atat de mare de dosare si de alesi locali afectati de aceasta incompatibilitate”, a argumentat acesta.

Mihai Gadea l-a intrebat daca se impune formarea unei comisii senatoriale pentru analiza activitatii ANI. Calin Popescu-Tariceanu a precizat ca ANI „e o institutie total independenta, care nu e subordonata Senatului, dar sigur ca putem sa ne punem o astfel de problema nu sub forma unei comisii de ancheta, ar fi interpretata ca o interferenta a legislativului in zona justitiei”.

Cookies