ARHIVA B365

Călin Popescu Tăriceanu: Campania electorală este magnifică, adorabilă, dar lipsește cu desăvârșire

Campania electorală este magnifică, este adorabilă, dar lipsește cu desăvârșire. Nu mă refer la campania de la Brașov, mă refer la ceea ce se întâmplă în toată țara. (…) Aici trebuie să subliniez care sunt neajunsurile și defecțiunile legii. Dacă legea a vrut să restrângă cu bună intenție circulația banilor negri la partide, în timpul campaniei electorale, e de salutat acest lucru. Numai că legea are o serie de măsuri excesive care fac ca această campanie să nu poată să realizeze unul dintre obiectivele firești ale oricărei campanii electorale, adică crearea notorietății în primul rând a existenței alegerilor, a candidaților din partea partidelor, crearea posibilității pentru candidați și pentru partide de a-și prezenta mesajul către electorat. Aceasta este o deficiență majoră care riscă să ducă la o slabă participare la vot, la o participare a oamenilor care vor fi neinformați suficient, lucru care creează un uriaș deficit democratic. Eu bănuiesc că va fi o prezență scăzută la vot, și trebuie să privim cu realism și să facem o modificare a legii„, a spus Tăriceanu.

Copreședintele ALDE a subliniat că întreaga conducere a partidului acordă „atenție mare” organizației de la Brașov, în semn de apreciere pentru ceea ce face și pentru rezultatele pe care le așteaptă de la aceasta.

Mi se pare că este de datoria noastră să punem accent pe județele din Transilvania, și pentru faptul că aici, cetățenii au avut, istoric vorbind după 1990, o deschidere mult mai mare către valorile pe care liberalii le-au promovat în România. De când PNL a abandonat familia liberală ne revine nouă sarcina, aș spune frumoasă, de a continua tradiția inaugurată de PNL, prin promovarea valorilor de tip occidental, bazate pe drepturile și libertățile cetățenilor. Sunt mândru că alături de colegii mei rămânem ancorați acestor principii„, a afirmat copreședintele ALDE.

Copreședinții ALDE Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Constantin s-au întâlnit, luni, cu electoratul din municipiile Săcele și Făgăraș.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button