Calea Victoriei trebuie să fie permanent pietonală, spun 10.000 de bucureșteni. Ei au semnat petiția inițiată de „Străzi pentru Oameni”, care anunță pașii următori

04 oct. 2023
823 afișări
Calea Victoriei trebuie să fie permanent pietonală, spun 10.000 de bucureșteni. Ei au semnat petiția inițiată de
Calea Victoriei trebuie să fie permanent pietonală, spun 10.000 de bucureșteni. Ei au semnat petiția inițiată de "Străzi pentru Oameni", care anunță pașii următori. Inquam Photos / George Călin

Au trecut două luni de la lansare, iar „Străzi pentru Oameni” anunță că petiția „Calea Victoriei – Pietonală Permanent” a depășit pragul de 10.000 de semnături. Cu ocazia aceasta, ONG-ul a făcut o serie de clarificări și a explicat care sunt pașii următori pentru campanie.

Petiția „Calea Victoriei – Pietonală Permanentă” a depășit pragul de 10.000 de semnături

Petiția „Calea Victoriei – Pietonală Permanentă” a ajuns la 10.000 de semnături în două luni de la lansare. Dincolo de subiectul concret al campaniei, ni se pare că acest lucru spune multe despre nevoia și dorința oamenilor de a avea zone pietonale în general, anunță „Străzi pentru Oameni” într-o postare pe Facebook.

Cu ocazia acestui prag important, ONG-ul vrea să facă o serie de clarificări legate de petiție:

Ce rol are organizația non-guvernamentală în implementarea proiectului

Asociația „Străzi pentru Oameni” este formată din simpli cetățeni cu specializări diferite care au un obiectiv comun: își doresc să creeze orașe mai verzi și mai prietenoase cu oamenii. ONG-ul spune că a lansat această campanie fiindcă a observat lipsa unei asumări clare din partea administrației publice locale asupra viitorului acestei străzi.

Pentru moment, unicul scop al campaniei este de a atrage atenția asupra subiectului, de a strânge semnături care susțin pietonizarea și a face presiuni pentru ca pietonizarea Căii Victoriei să fie preluată în agenda Primăriei Municipiului București, explică asociația.

În momentul în care Primăria Capitalei o să-și asume public pietonizarea Căii Victoriei, „Străzi pentru Oameni” spune că o să susțină o abordare profesionistă a implementării. În funcție de contextul respectiv, ONG-ul o să susțină fie varianta unei proiectări participative (în care toate părțile interesate vor putea să contribuie la modul în care o să fie transformată viitoarea promenadă), fie un concurs de soluții (cu participare internațională și care să includă și zonele adiacente).

Pașii următori

Reprezentanții asociației transmit că presiunea publică a funcționat chiar mai devreme decât se așteptau. Deși încă există reticență, autoritățile au început să vorbească despre posibilitatea pietonizării Căii Victoriei.

„Străzi pentru Oameni” îi îndeamnă pe oameni să semneze, în continuare, petiția și spune că:

Un număr cât mai mare de semnături ar putea schimba acest lucru, în timp, și cu un context potrivit.

AICI puteți semna petiția.

Planul nostru este să mergem în audiență atunci când atingem praguri importante de semnături, atât cu petiția, cât și cu sugestiile, problemele, îngrijorările pe care oamenii le au legat de posibila schimbare, dar și pentru a aduce în discuție situația actuală a pietonalei de weekend și cum poate fi ea îmbunătățită. Vom indexa toate mesajele primite de la toți cei afectați de schimbare – localnici, afaceri locale, vizitatori, turiști și vom prezenta inclusiv aceste aspecte în cadrul discuției, a conchis ONG-ul.

Sursa foto: Facebook/ Străzi pentru Oameni
Sursa foto: Facebook/ Străzi pentru Oameni
Cookies