Calea Floreasca din București intră în reabilitare: sens unic introdus, trotuare eliberate de mașini, spații verzi favorizate | Când încep lucrările

16 sept. 2022
9562 Afișari
Calea Floreasca din București intră în reabilitare: sens unic introdus, trotuare eliberate de mașini, spații verzi favorizate | Când încep lucrările

Trotuarele de pe Calea Floreasca, arteră ce leagă bulevardele Pipera (Promenada Mall) de Ștefan cel Mare, și trece pe lângă Lacul Floreasca, vor intra în reabilitare pentru a deveni practicabile pentru pietoni.

În paralel se va realiza sensul unic pe porţiunea dintre Strada George Călinescu şi Şoseaua Ştefan cel Mare.

Totodată, cei care vor să circule în sens opus, spre Cartierul Floreasca, vor putea face asta pe strada Radu Beller, care se transformă la rândul ei într-o arteră cu sens unic.

Lucrările încep în circa 2 săptămâni, după finalizarea pregătirilor de șantier necesare, a precizat consilierul general Nicorel Nicorescu, care a adăugat că se vor monta stâlpișori pentru eliberarea trotuarelor de mașini parcate ilegal.

Lucrările vor fi executate de Trustul Metropolitan de Construcții București, conform ordinului de începere a lucrărilor de reabilitare a trotuarelor pe bulevardul Calea Floreasca.

Potrivit consilierului general Nicorel Nicorescu, în această perioadă, urmează să fie demarate de către PMB și realizarea sensurilor unice pe aceste artere rutiere. Se așteaptă ultimele avize de la poliția rutieră pentru demararea acestor marcări.

În paralel, Sectorul 1 se va ocupa de amenajarea spațiilor verzii din jurul trotuarelor.

Îți mai recomandăm și:

Cookies