Calea Floreasca din București devine cu sens unic. Administrația Străzilor a început lucrările de asfaltare

12 iul. 2023
2263 Afișari
Calea Floreasca din București devine cu sens unic. Administrația Străzilor a început lucrările de asfaltare
Calea Floreasca din București devine cu sens unic. Administrația Străzilor a început lucrările de asfaltare | Sursa foto: Facebook - Nicușor Dan

Calea Floreasca din București va avea sens unic, a transmis primarul general al Capitalei, Nicușor Dan. Administrația Străzilor București a început lucrările de asfaltare pe mai multe artere.

Calea Floreasca va avea sens unic

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a transmis, pe pagina de Facebook, că se va institui sens unic de circulație pe Calea Floreasca, pe direcția Șoseaua Ștefan cel Mare către intersecția Calea Floreasca cu strada Ceaikovski. Astfel, în vederea acestei măsuri se vor monta semne de circulație corespunzătoare noilor reglementări de trafic.

De asemenea, Administrația Străzilor București are în vedere asfaltarea acestei străzi și lucrează la realizarea benzilor unice pentru transport public. Acestea se vor amenaja pe ambele laturi ale drumului, atât pe direcția Șoseaua Ștefan cel Mare – strada Ceaikovski, cât și în sens invers.

Primarul a mai spus că și pe strada Radu Beller se va circula pe sens unic dinspre Bulevardul Mircea Eliade către Piața Dorobanți. Lucrările de frezare, asfaltare, creare de benzi unice de autobuz și de trasare a marcajelor corespunzătoare au fost începute marți noapte.

Au început lucrările de reparații la trotuarele de pe Bulevardul Lacul Tei

În Sectorul 2 au început lucrările de reparații ale carosabilului pentru a atinge standardele de siguranță pentru locuitori. Primăria Sectorului 2 a anunțat, pe pagina de Facebook, că au fost începute lucrările la trotuarele de pe Bulevardul Lacul Tei pe data de 10 iulie.

Pe Bulevardul Lacul Tei există foarte multe gropi pe trotuare care pot pune în pericol siguranța pietonilor.

Există mai multe zone unde au fost deschise șantiere pentru modernizarea și punerea în siguranță a străzilor din Sectorul 2. De curând, Primăria a transmis că au fost finalizate lucrările pe strada Badea Crâțan.

Lucrările au presupus:

  • Introducerea sensului unic pe stradă pentru: fluidizarea traficului și realizarea de locuri de parcare,
  • Eliberarea trotuarele de mașini parcate,
  • Realizarea alveolelor pentru arbori – 34 în total,
  • Supraînălțarea trecerilor de pietoni
  • Au fost realizate insule de protecție a pietonilor, pentru a împiedica parcare vehiculelor în intersecție.

În total, Primăria Sectorului 2 a transmis că au fost începute lucrări pe 100 de străzi din aria administrată. Aceste artere se află acum într-un proces amplu de sistematizare și de modernizare.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies