Calea 13 Septembrie: drumul idioţilor

de:
15 iun. 2011
0 Afișari
Calea 13 Septembrie: drumul idioţilor

Locuiesc pe artera menţionată mai sus şi o străbat zilnic fie pe jos, fie cu bicicleta, fie cu autobuzul. Are două benzi pe sens, trotuare late, gazon verde şi până la intersecţia cu Șos. Progresul şi-o linie de tramvai. Lipseşte însă metroul. În dimineţile cu soare, când mai că ieşi din scara blocului cu-n zâmbet tâmp pe mutră, afli în stradă că întrega zonă e a maşinilor, nu a oamenilor. Reiterez, asta în zilele cu soare. Când plouă e mai grav iar plebeii, specie diferită de idioţi, uită de umbrelă, şi-şi mută fundul în maşină şi zac în ambuteiaj.

Însă chiar şi când e frumos, ei se urcă la volan şi stau şi-aşteaptă sub un tavan din tablă-ncinsă. Și cască, şi se înjură, şi fumează în sictir, şi se caută în geantă, şi privesc în gol în oglinda retrovizoare, şi freacă radioul şi vorbesc la telefon despre nimic şi orice altceva, numai să nu meargă cu autobuzul/pe jos/cu bicicleta. Plebeul, care are încă are urme de pernă pe faţă la ieşirea din parcarea blocului (semn că s-a trezit din somn în maşină), alege să facă un timp dublu dacă nu triplu pâna la muncă cu toate că dacă ar lăsă trăsura-n grajd, s-ar putea trezi cu cel puţin o oră mai târziu, în patul lui de-acasă. Motivul e irelevant. Cert e ca din cauza plebeilor, care cu ale lor maşini ocupă spaţiu din asfalt cât pentru sute de autobuze în care pot încăpea mii de idioţi, totul se dă peste cap. Până şi dirijorii de trafic cu cascheta pe nas se strică, îşi ies din automatism şi dau indicaţii rutiere simultan cu semafoarele.

Și uite aşa se face că idioţii, care refuză de-al naibii să se transforme în plebei, se calcă-n picioare, se iau la ceartă între ei în autobuzele aglomerate, ajung în pragul apoplexiei, întârzie la muncă şi semnează texte ca ăsta în semn de revoltă ieftină.

Cookies