Căldură și disconfort termic în București. ANM a emis prognoza meteo pentru miercuri

17 aug. 2022
117 afișări
Căldură și disconfort termic în București. ANM a emis prognoza meteo pentru miercuri
Căldură și disconfort termic în București. ANM a emis prognoza meteo pentru miercuri. Sursa foto: Agerpres

Meteorologii anunță că vremea se încălzește, iar disconfortul termic va fi în creștere în București. ANM a emis prognoza meteo pentru miercuri, 17 august.

Vremea în București

Vremea din țară va fi călduroasă în majoritatea regiunilor, dar în vestul şi în sudul României va deveni caniculară, iar disconfortul termic va fi ridicat.

Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 36 de grade Celsius. Temperaturile minime se vor încadra între 12 și 23 de grade Celsius.

Miercuri, vremea va fi călduroasă în București. Cerul va fi variabil, iar vântul va fi prezent și va sufla slab până la moderat. Disconfortul termic este în creștere, potrivit informațiilor oficiale transmise de Administrația Națională de Meteorologie.

Temperatura maximă, la orele prânzului, se va încadra în jurul valorii de 35 de grade Celsius, iar temperatura minimă va fi de 19 grade Celsius.

Vremea la munte

După-amiaza și seara, la munte vor apărea perioade cu înnorări accentuate și ploi cu tunete și fulgere. Pe alocuri, cantităţile de apă vor fi mai însemnate şi posibil să apară și căderi de grindină.

Vântul va sufla moderat, dar pe creste se vor înregistra intensificări de scurtă durată (în timpul ploilor). Temperaturile vor fi în creștere față de ziua de marți:

  • Ceahlău: 16 grade Celsius;
  • Păltiniș: 22 grade Celsius;
  • Poiana Brașov: 26 grade Celsius;
  • Predeal: 24 grade Celsius;
  • Rânca: 20 grade Celsius;
  • Semenic: 21 grade Celsius;
  • Sinaia: 21 grade Celsius;
  • Stâna de Vale: 25 grade Celsius;
  • Straja: 23 grade Celsius.

Vremea la mare

Vremea se menține caldă la mare, dar spre seară vor apărea înnorări și condiții de averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Temperaturile maxime se vor încadra între 29 și 32 de grade Celsius, iar minimele se vor încadra între 19 și 23 de grade Celsius.

Apa mării înregistrează valori cuprinse între 23 și 25 de grade Celsius, potrivit ANM.

Cookies