Cald în București, dar urmează ploi și fulgere. Prognoză specială emisă de ANM pentru Capitală, plus Cod Galben de ploi în țară

08 sept. 2022
1751 afișări
Cald în București, dar urmează ploi și fulgere. Prognoză specială emisă de ANM pentru Capitală, plus Cod Galben de ploi în țară
Cald în București, dar urmează ploi și fulgere. Prognoză specială emisă de ANM pentru Capitală, plus Cod Galben de ploi în țară. Imagine simbol: Pexels

ANM a emis prognoza specială pentru București, valabilă până sâmbătă. Vremea se menține călduroasă în Capitală, dar în noaptea de vineri spre sâmbătă va crește probabilitatea pentru ploi și descărcări electrice. De asemenea, meteorologii au emis un Cod Galben de ploi torențiale pentru mai multe județe din țară.

ANM a emis prognoza specială pentru București

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza specială pentru Capitală, valabilă în intervalul 8 septembrie 2022, ora 22:00 – 10 septembrie 2022, ora 10:00.

Astfel, în intervalul 8 septembrie, ora 22:00 – 9 septembrie, ora 09:00, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 13-15 grade Celsius, chiar ușor mai scăzută în zona periurbană.

În intervalul 9 septembrie, ora 09:00 – 10 septembrie, ora 10:00, vremea se va menține călduroasă, iar temperatura maximă din București se va situa în jurul valorii de 32 de grade Celsius.

Cerul va fi variabil, dar noaptea vor apărea înnorări și va crește probabilitatea pentru ploi cu tunete și fulgere. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 16-17 grade Celsius, potrivit informațiilor oficiale transmise de ANM.

Cod Galben de ploi torențiale în țară

ANM a emis o atenționare de tip Cod Galben de ploi torențiale în mai multe județe din țară, valabilă în intervalul 8 septembrie, ora 22:00 – 10 septembrie, ora 10:00. Fenomenele vizate sunt: instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate.

În intervalul menționat mai sus, în Crișana, Maramureș și în nord-vestul Transilvaniei vor exista perioade cu ploi torențiale, tunete și fulgere, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină, iar cantitățile de apă vor depăși, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, local 25-30 l/mp și pe arii restrânse, 40-50 l/mp.

„Notă: Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi vineri (9 septembrie) și în Banat, restul Transilvaniei și jumătatea de nord a Moldovei, iar sâmbătă (10 septembrie) în cea mai mare parte a țării”, transmite Administrația Națională de Meteorologie.

Județele vizate de atenționare: Alba, Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Hunedoara, Maramureș, Sălaj, Satu Mare.

Cod Galben de ploi torențiale, valabil în intervalul 8 septembrie, ora 22:00 – 10 septembrie, ora 10:00. Sursa foto: Captură/ ANM
Cod Galben de ploi torențiale, valabil în intervalul 8 septembrie, ora 22:00 – 10 septembrie, ora 10:00. Sursa foto: Captură/ ANM
Cookies