Călătorii vor sta înghesuiți în metrouri pentru următoarele săptămâni, susțin sindicaliștii Metrorex. Operatorul a informat că nu are suficiente trenuri

27 mai 2023
4325 Afișari
Călătorii vor sta înghesuiți în metrouri pentru următoarele săptămâni, susțin sindicaliștii Metrorex. Operatorul a informat că nu are suficiente trenuri
Călătorii vor sta înghesuiți în metrouri pentru următoarele săptămâni, susțin sindicaliștii Metrorex. Operatorul a informat că nu are suficiente trenuri. Sursa foto: Agerpres

Sindicatul de la Metrorex susține că aglomerație de la metrou va mai dura încă câteva săptămâni. Acesta spune că Alstom România, furnizorul serviciilor de mentenanță, nu asigură reviziile trenurilor care au ajuns la un rulaj de un milion de km.

Sindicatul de la Metrorex susține că aglomerația va mai dura o perioadă

Primele zile după ce Metrorex a anunțat că nu are suficiente trenuri, aglomerația din trenuri a început să fie din ce în ce mai mare, iar oficialii nu au avut nicio reacție publică cu privire la acest eveniment pentru a prezenta soluții. Metrorex a transmis informații publice despre situația de la nivelul companiei, iar Alstom nu a oferit nicio explicație.

De o săptămână asistăm cu toții, la o situație critică, generată de faptul că mentenorul materialului rulant al metroului din capitală, nu își respectă obligațiile contractuale. Acesta nu furnizează trenurile prevăzute în contract obligând Metrorex să crească intervalul dintre trenuri și astfel trenurile se aglomerează.

Deci, furnizorul de mentenanță nu își respectă obligațiile asumate prin contract. Pe această cale vă comunicam că și noi salariații Metrorex regretăm situația la care s-a ajuns. Noi ne facem datoria zi de zi, 24 de ore din 24 având ca principală grijă transportarea în siguranță a celor peste 400 000 de călători, care cu încredere apelează la serviciile noastre. Deci, salariații din subteranul metroului nu au nici o vină pentru situația în care s-a ajuns.

Din păcate, viața ne-a arătat în ultima săptămână că, nu totul depinde de noi. Nu dorim să vă alarmăm, dar din sursele noastre, am aflat că lucrurile vor continua în acest mod cel puțin câteva săptămâni. Unele surse ne spun că problemele se vor acutiza, dacă nu chiar croniciza, a transmis sindicatul de la Metrou.

Metrorex introduce în circulație mai puține trenuri

De luni, 22 mai, Metrorex introduce în circulație doar 50 de trenuri, însă ar fi trebuit să asigure circulația pentru 57 de rame. Deci 7 trenuri rămân în depouri pentru că revizia de un milion de km nu a fost făcută de Alstom, neavând piesele necesare pentru reparații, a transmis Economedia.ro.

Astfel, aglomerația de pe Magistrala 2 Berceni-Pipera pune în dificultate călătorii, în special la orele de vârf. Metrourile vin la intervale de 4-6 minute, iar pe alte magistrale timpul ajunge la 8-9 minute.

Contractul pentru întreținerea trenurilor de metrou a fost semnat în luna decembrie a anului 2021, valorând 2,4 miliarde lei. Alstom ar fi trebuit deja să înceapă livrarea celor 13 rame din contractul semnat în urmă cu 3 ani. Cu toate acestea, trenurile vor veni în decembrie și vor fi puse în circulație în mai-iunie anul viitor, după rodaj.

Metrorex informează că, în perioada imediat următoare, programul de circulație a trenurilor de metrou, pe toate magistralele, va suferi modificări din cauza neasigurării numărului suficient de trenuri, de către Alstom Transport S.A. – prestator al serviciilor de mentenanță a trenurilor de metrou, conform graficelor de circulație asumate.

În perioada următoare, intervalele de circulație ar putea ajunge până la 10 minute în orele cu vârf de trafic. Metrorex va aplica operatorului de servicii de mentenanță, Alstom Transport S.A., toate sancțiunile legale și contractuale pentru situația creată pentru neîndeplinirea obligațiilor asumate conform prevederilor contractuale, a declarat Metrorex.

Metrorex deține 44 trenuri noi BM (264 vagoane noi), 24 trenuri noi CAF (144 vagoane noi) și bătrânele trenuri IVA Arad.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies