ARHIVA B365

Călătorii RATB taxaţi de două ori pentru aceeaşi călătorie

Erorile de sistem ale cititoarelor de carduri instalate pe mijloacele de transport în comun din Bucureşti duc la suprataxarea călătoriilor. „Aveam un cont cu 30 de lei pentru plata călătoriilor. După ce am fost verificat de şase ori, de fiecare dată plătisem călătoria, am constatat că în cont mai erau doar 15 lei”, susţine un călător RATB citat de romanialibera.ro.

Preţul unei călătorii cu autobuzul în Capitală este de 1,3 lei, deci şase călătorii ar fi costat 7,8 lei. Diferenţa până la 15 lei reprezintă aproape exact taxarea altor şase călătorii, apreciază călătorul.

Reporterul RL a verificat la faţa locului situaţia, cu ajutorul unui card Zâmbet emis de RATB în parteneriat cu BCR şi a constatat că, deşi nu este o regulă, acest fenomen se întâmplă. Astfel, după ce a fost încărcat contul cu 30 de lei şi au fost efectuat 20 de validări, fiind verificat de 10 ori, s-a putut constata că pe card nu mai era nici un leu.

Aceasta înseamnă fie că în cel puţin trei dintre validări automatul a taxat două călătorii în loc de una, fie că în trei dintre verificări controlorii au mai taxat încă o călătorie, apreciază reporterul RL. Abordat de RL, unul dintre controlori a mărturisit că, cel puţin în cazul cardurilor bancare, fenomenul este unul destul de frecvent.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button