Călătorii de pe Aeroportul Otopeni, supravegheaţi cu o soluţie de recunoaştere facială

de:
06 mai 2019
2 Afișari
Călătorii de pe Aeroportul Otopeni, supravegheaţi cu o soluţie de recunoaştere facială

Estimată la 7,668 milioane de euro, fără TVA, procedura de atribuire a fost inițiată în noiembrie 2017.

În afară de UTI Grup, la licitație au mai depus oferte Mira Telecom, Rasirom, Telekom România Communications (fost Romtelecom), Centrul pentru Servicii de Radiocomunicații, Helinick, Kardinal Buid AG, Microcip Electronics, Morningstar Consulting și Ipsateq Consult.

La finalizarea lucrărilor, sistemul de supraveghere video (TVCI) va permite recunoașterea automată a numerelor de înmatriculare a autovehiculelor și va include și o soluție de recunoaștere facială (Face Recognition), precum și una de video analiză inteligentă (Intelligent Video Analysis). Retehnologizarea sistemului actual va viza și mărirea gradului de acoperire a supravegherii video, prin creșterea numărului de camera video existente, alături de modernizarea centrului de date video existent, se arată în caietul sarcini.

UTI Grup este o companie cu capital românesc, înființată în 1990, organizată la nivel operațional pe cinci linii de business, și anume sisteme de securitate, tehnologia informației și comunicații, sisteme inteligente de transport, construcții și facility management. În 2017, potrivit www.termene.ro, afacerile companiei au atins 386,65 milioane de lei, de la 415,39 milioane de lei în urmă cu un an, și au generat un profit net de 4,1 milioane de lei, de la o pierdere de 39,7 milioane de lei în 2016.

Cu peste 1.100 de angajați, UTI Grup este controlată indirect de omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, prin UTI Holdings BV (Olanda) și TIU Holding Ltd (Cipru).

Sursa: profit.ro

Cookies