Călătorii cu trenul în secolul 21 – CFR Călători își lansează propria aplicație mobilă

23 iun. 2021
108 Afișari
Călătorii cu trenul în secolul 21 - CFR Călători își lansează propria aplicație mobilă

CFR Călători pune la dispoziția călătorilor un mod alternativ pentru achiziționarea biletelor și verificarea mersului trenurilor, destinat persoanelor care nu sunt fani ai ghișeelor. Astfel, compania feroviară își lansează în această săptămână propria aplicație mobilă, destinată să vină în ajutorul și completarea site-ului Căilor Ferate Române.

CFR Călători va lansa, în cursul zilei de joi, propria aplicație mobilă. Aceasta va permite utilizatorilor să aibă acces rapid la achiziționarea biletelor standard, dus întors, precum și unele facilități precum posibilitatea de a selecta paturile pentru vagoanele de dormit sau de tip cușetă, adăugarea biletelor pentru biciclete sau pentru animalele de companie, potrivit Agerpres.

Aplicația CFR Călători va fi disponibilă în testare deschisă în primele 30 de zile

Potrivit comunicatului emis de Căile Ferate Române, aplicația mobilă va fi disponibilă inițial doar pentru dispozitivele cu sistem de operare Android.

De asemenea, aplicația se va numi „CFR Călători mersul trenurilor și bilete online”, și va fi aflată în testare deschisă timp de 30 de zile, perioadă în urma căreia va fi îmbunătățită în funcție de recomandările utilizatorilor.

„Pentru o achiziţionare uşoară şi rapidă a biletelor de tren, aplicaţia mobilă „CFR Călători mersul trenurilor şi bilete online” oferă următoarele funcţionalităţi: confirmarea email-ului direct în aplicaţie – deschiderea unui email din care se va accesa direct aplicaţia pentru confirmarea înregistrării sau resetarea parolei; autentificarea pe o perioadă nedeterminată, chiar şi după actualizări ale aplicaţiei; de asemenea, listarea biletelor nu mai presupune căutarea după o dată de început şi una de final, ci sunt afişate ultimele 50 de comenzi descrescător; achiziţionarea de bilete standard sau de bilete dus-întors, pentru toate categoriile de pasageri disponibile online;

astfel, utilizatorii aplicaţiei pot realiza selecţii ale paturilor, adăuga bilete pentru animale de companie sau de bicicletă, pot prelua/salva datele călătorilor din/în preferinţe, pot vedea plecările şi sosirile din staţii; oferă link-uri rapide pentru funcţiile care sunt disponibile doar în varianta web pentru biletele deja achiziţionate (modificarea călătoriei, renunţarea la călătorie sau emiterea de facturi)”, au transmis oficialii CFR.

Biletele online vor putea fi prezentate controlorului și în lipsa conexiunii la internet

Aplicația pusă la dispoziție de CFR Călători va transmite notificări utilizatorilor în legătură cu biletul achiziționat, dar și informații utile în ziua plecării trenului, precum începerea călătoriei. Mai mult, aplicația va oferi sugestii pentru locațiile de plecare/sosire pentru următoarea călătorie, totul pe baza istoricului de bilete achiziționate.

Prin intermediul unui buton direct, este prezentată schiţa vagonului în care se află locurile înscrise pe bilet, fără a mai fi necesar a se căuta vagonul în cadrul listei compunerii de la pagina „Trenul meu”.

Aplicația va putea fi folosită și online, odată ce este încărcată lista comenzilor și se vizualizează fișierul PDF al biletului nu mai este necesară conexiunea la internet, fapt util în situația în care călătorul trebuie să prezinte biletul și se află într-o zonă fără semnal.

 

Cookies