Călători STB pe poziții ferme la început de 2023. Sunt la fel de energici, de puși pe harță și de amuzanți ca-n 2022

05 ian. 2023
588 afișări
Călători STB pe poziții ferme la început de 2023. Sunt la fel de energici, de puși pe harță și de amuzanți ca-n 2022
Diana Popescu; Călători STB pe poziții ferme la început de 2023. Sunt la fel de energici, de puși pe harță și de amuzanți ca-n 2022

🚌 În STB, în 226 mai precis, dispută cu îmbrânceli, pe motiv de geam deschis/închis. După câteva sesiuni de tras-împins, geamul rămâne deschis, păzit aprig de-un bătrânel care urlă: „Dacă ai aer, ai de toate! Dacă ai aer, nici nimic nu-ți mai trebuie!”.

🚌 Imediat ce se așază pe scaunul din 168, o doamnă corpolentă purcede la a-și scoate din picior botina dreaptă. O scutură cu hotărâre, în timp ce anunță: „O firimitură dacă am, mă săgetează la suflet!”.

🚌 O femeie revenită de la piață dă raportul telefonic în autobuz:

– E scumpă rău! Da’ și dacă iei din aia mai ieftină, e subțire, o rupi jumate… Toate s-a făcut duble, triple la preț! Are lumea cu ce să cumpere… Dacă nimeni nu zice nimic, înseamnă că are!

🚋 Două pensionare deplâng metehnele nației, în timp ce așteaptă tramvaiul 25. Una dintre ele, resemnată:

– Trebuie să dispară, DEFINITIV, o generație, ca lucrurile să se schimbe, în sfârșit. 

Cealaltă, hotărâtă în pesimism:

– Nu, nu! Năravurile se transferă și se păstrează!

🚌  În autobuz, o fetiță îi explică regulile colegei de joacă: „Culoarea ta preferată e o nouă planetă… Și numele tatălui tău, un nou virus!”. Călătorii tresar și pe fețele lor se citește, sincron: „Asta mai lipsea…”

🚌  Tot pe-un traseu STB, o mamaie își instruiește pe WhatsApp video nepoata:

– Știu că pare cald afară, da’ ia un pulover gros la tine! Ba nu, ia-l PE tine! Că vremea asta e păcălitoare rău: cum te-ai dezbrăcat, cum te răcește!

🚌  Călătoare nemulțumită de manevrele șoferului, care-a „ciupit” galbenul la semafor:

– Te grăbești, grăbi-te-ai! E pielea grăbită pă tine! La depou stați de vă uită Dumnezeu, da’ după aia, pe traseu, grabă mare!  În țara asta, face toți ce vor. Face Guvernul, face și ei! Păi ce, e mai proști? Și vrea salarii mărite în fiecare an!

🚌  Doi pensionari în dialog. Unul, în prag de apoplexie:

– De ce dracu’ mai vii la biserică?! Te-mbraci numa-n colanți și stai p-acolo cu kooru-n sus, de nechează și popa, și dascălu’, și s-alege prafu’ de slujbă? Că mi-au zis: „Tătăițule, numa’ de-astea împănate vin!”,

🚌  Cuplu de bătrânei, instalați pe scaunele din față în 484. Ea în colanți tricotați și pufoaică înflorată, cu masca sub bărbie. El sport: geacă „modernă”, blugi și adidași, șapcă și ochelari de soare deasupra cozorocului. 

-Ai văzut-o pe aia de pe trotuar? Ce buze umflate avea! Răsfrânte, așa, ca la vițică… Ce și-or băga? Colagen d-ăla… 

– Văzut. Da’ toată turma asta care umblă pe stradă-n trening? Altă tâmpenie!

Tac câteva secunde, în vreme ce scanează trecătorii.

– La ce te uiți? 

– La băiatu’ ăla… S-a tatuat și pe gât, peste tot… Ce-o fi în capul lor, domnule?!

N-apucă să-și răspundă, fiindcă sunt tulburați brusc de o călătoare care insistă să zbiere la telefon: „Hai, mă, termină cu prostiile! Contractu’ trebuia să fie în șapte exemplare! Șase s-a dat și unu’ S-A RĂMAS!”.

🤦‍♀️ O femeie pe la 30 de ani stabilește o serie de întâlniri, într-o logică impecabilă: „Sâmbetele, când sunt liberă, că-n weekend lucrez”. 

Nota B365.ro:  Cu gândul la #CronicileSTB din 2023, să ne amintim câteva preferate din 2022❤️:

Cookies