Călător RATB, SECHESTRAT de controlori. VIDEO

de:
04 dec. 2015
1 Afișari
Călător RATB, SECHESTRAT de controlori. VIDEO

Ștefan Belulescu se pregătea să plece din țară, vineri dimineaţă. El s-a urcat într-un autobuz RATB care se îndrepta către aeroport şi a fost prins de controlori circulând fără să achite contravaloarea călătoriei. Bărbatul le-a dat controlorilor 100 de lei. Controlorii au eliberat cardul de suprataxă de 50 de lei, dar i-au dat, pe rând, restul la cei 100 de lei, astfel că Ştefan Belulescu şi-a primit practic banii înapoi. Când şi-au dat seama că au eliberat şi cardul de suprataxă şi i-au dat înapoi călătorului toţi banii, controlorii l-au reţinut pe stradă.

Controlorii au explicat că au recurs la acest gest pentru că au banii pe gestiune și pot dovedi că „au fost furați”. Un al treilea controlor spunea că a sunat la 112, la Poliție, și că va veni poliția în două minute.

Deranjaţi de atitudinea controlorilor, trecătorii care au fost martori la întreaga scenă le-au reproşat acestora că „s-au băgat într-o mare belea” când au decis să-l rețină pe bărbat.

În cele din urmă, disperat că va pierde avionul, bărbatul reținut de controlorii RATB le-a dat 50 de lei acestora pentru a-l lăsa în pace.

Bărbatul privat de libertate de controlorii RATB este analist financiar și este originar din Craiova, conform DCNews, care a publicat imagini video cu întreaga scenă.

Atenţie! Imaginile de mai jos conţin limbaj licenţios.

 

Contactaţi de reporterii B365.ro, reprezentanţii RATB au declarat că au demarat o anchetă în acest caz. „Când am văzut filmuleţul dimineaţă l-am informat pe directorul general, care a dispus constituirea urgentă a unei comisii de anchetă. Directorul general a zis că nu tolerează asemenea comportament şi vom trata cu maximă exigenţă acest caz, întrucât ne afectează imaginea şi nu este corect ceea ce s-a întâmplat. Ei trebuiau să-şi desfăşoare activitatea de control conform sarcinilor de serviciu. În urma audierii martorilor vom constata ce s-a întâmplat mai exact în acest caz. Comisia anchetează în amănunt toate aspectele care ţin de acest caz. În funcţie de ceea ce constată comisia se vor propune măsurile ce trebuie luate în cazul celor doi controlori. Regulamentul intern prevede sancţiuni, de la avertisment, la reducerea salariului şi până la concediere”, a declarat, pentru B365.ro, Constantin Tobescu.

De altfel, dacă Ștefan Belulescu va depune plângere împotriva controlorilor, aceştia riscă să li se întocmească dosar penal pentru lipsire de libertate.

Cookies