Capitala, amenințată de inundații. Ședință de urgență la Primărie

de:
30 sept. 2013
0 Afișari
Capitala, amenințată de inundații. Ședință de urgență la Primărie

Primarul General a solicitat operatorilor din toate sectoarele Capitalei sa intensifice programul de salubrizare stradala si sa degajeze rigolele si gurile de scurgere de deseurile necontrolate, (frunze, crengi etc.) iar echipelor Apanova sa fie pregatite pentru interventie prompta si sa verifice zonele inundabile, pentru a degaja, daca este necesar, acumularile de apa.

De asemenea, echipele ApaNova vor monitoriza permanent nivelul apei in colectorul casetat, iar in cazul in care volumul de precipitatii acumulat va impune acest lucru, se va redeschide Canalul de Legatura al Casetei cu raul Dambovita pentru a permite tranzitarea unui debit cat mai mare de apa.

Totodata, echipelor de interventie ale Administratiei Strazilor li s-a solicitat sa verifice si sa fie pregatite pentru a repune in functiune, in cel mai scurt timp, eventualele semafoare defecte, iar echipele Luxten vor fi pregatite sa intervina in cazul producerii unor defectiuni la reteaua de iluminat public.

Reprezentantilor Administratiei Lacuri Parcuri si Agrement Bucuresti li s-a cerut sa ia toate masurile necesare astfel incat copacii din parcurile bucurestene sa nu reprezinte un pericol (operatiuni de toaletare, indepartare crengi rupte etc.) si sa fie pregatiti sa actioneze cu pompe si vidanje pentru a degaja eventualele acumulari de apa din parcurile aflate in administrare.

Capitala se află, luni, sub cod galben de precipitații. Avertizarea se va va transforma în cod portocaliu începând din această seară. 

Cookies