BAZAR

Maidanezii din Sectorul 1, daţi pe mâna prostituatelor şi cerşetorilor

Proiectul aprobat de consilierii locali ai Sectorului 1 stabileşte o serie de măsuri prin care pot fi puse la muncă persoanele condamnate pentru cerşetorie, prostituţie sau neplata unor amenzi, fără a primi bani în acest scop.

Astfel, cei care au încălcat legea, vor putea participa la strângerea resturilor vegetale din parcuri sau dacă mătura străzile, sub supravegherea poliţiştilor locali. Tot condamnaţii se vor putea ocupa de îngrijirea spaţiilor verzi din parcuri, din jurul căminelor de bătrâni, orfelinate, creşe, şcoli şi grădiniţe. Infractorii vor putea ajuta şi la cositul ierbii sau văruitul copacilor. De asemenea, ei se vor putea ocupa şi de îngrijirea câinilor maidanezi la sediul Poliţiei Animalelor Sector 1.

„Lista cu locurile unde persoanele fizice obligate la prestarea unei activităţi neremunerate pe raza administrativ-teritorială a Sectorului 1 îşi vor îndeplini această obligaţie cuprinde parcurile, grădinile, locurile de agrement aflate în administrarea Administraţiei Domeniului Public Sector 1, căminele pentru copii şi bătrâni, creşele, orfelinatele aflate în administrarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 1, spitalele, şcolile, grădiniţele şi celelalte unităţi socio-culturale aflate în administrarea Administraţiei Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar şi  Unităţilor Sanitare Publice, locaţiile Serviciului Poliţia Animalelor din cadrul Poliţiei Locale a Sectorului 1”, se menţionează în regulamentul proiectului de hotărâre adoptat de aleşii locali ai Sectorului 1.

Conform sursei citate, obligaţia de a presta o activitate neremunerată poate fi aplicată numai dacă măsura este stabilită de instanţa de judecată. Dacă respectivii condamnaţi refuză să muncească, ei vor putea fi trimişi în închisoare.

Pe lista celor care vor presta muncă în folosul comunităţii se află prostituatele, cerşetorii, persoanele condamnate pentru neplata unor amenzi contravenţionale pentru deranjarea liniştii publice, parcare neregulamentară, nerespectarea curăţeniei în spaţiile publice sau alte contravenţii.

„La nivelul Sectorului 1 există mii de amenzi neachitate, aplicate unor persoane care fie nu au respectat regulile de circulaţie, fie liniştea şi ordinea publică sau curăţenia în spaţiile publice. Nu mai vorbesc despre sancţiuni aplicate în cazul cerşetoriei, prostituţiei, sau în cazul celor care folosesc domeniul public, aşa zişii parcangii, pentru a încasa diverse taxe. Împotriva acestor persoane ne vom îndrepta în instanţă şi, în urma sentinţei judecătoreşti, vom obliga aceşti contravenienţi la muncă în folosul comunităţii”, a declarat Iosif Bălan, directorul general adjunct al Poliţiei Locale Sector 1.

Muncă în folosul comunităţii au mai prestat până acum 32 de persoane din Sectorul 1 care beneficiază de venit minim garantat. Acestea, împreună cu angajaţii Administraţiei Domeniului Public, vor ajuta la montarea băncilor şi stâlpilor de blocaj auto, la repararea echipamentelor de joacă pentru copii, precum şi la vopsirea băncilor şi gardurilor metalice. Cei care iau ajutor social vor da o mână de ajutor şi în sezonul rece la deszăpezirea aleilor şi împrăştierea materialului antiderapant.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button