ARHIVA B365

Câinii maidanezi din Bucureşti, spaima spaniolilor

Meciul Atletico Madrid – Athletic Bilbao va atrage peste 40.000 de turişti în România, potrivit organizatorilor, care spun că acest eveniment va aduce câştiguri atât pe plan financiar, cât şi pe cel al imaginii.

Însă, finala Europa League la Bucureşti va scoate în evidenţă una dintre cele mai mari probleme ale oraşului: câinii comunitari. Ministerul Afacerilor Externe din Spania i-a avertizat pe spanioli că vor fi nevoiţi să înfrunte pericolul de a fi atacaţi de câini vagabonzi.

Inclusiv ediţia spaniolă a site-ului Eurosport a dedicat un amplu material acestui subiect. „Suporterii finalistelor vor trebui să meargă cu ochii în patru pe străzile din capitala României. Acolo mişună peste 100.000 de câini vagabonzi. Aceste animale pot transforma călătoria mult visată a unui fan într-un adevărat coşmar. Cele două formaţii au datoria de a-i avertiza pe cei care călătoresc la Bucureşti despre pericolul maidanezilor. Dacă nu sunt adoptate măsurile de precauţie adecvate, atunci, finala Ligii Europa poate avea urmări tragice pentru unii spanioli”, au scris jurnaliştii eurosport.es.

Ambasada României la Madrid susţine însă că aceste animale nu reprezintă un pericol şi îi îndeamnă pe turişti să nu îi provoace pentru că aşa nu vor fi agresivi.

România nu este însă singura ţară europeană care se confruntă cu problema câinilor maidanezi. Sute de turişti, sosiţi la Atena cu ocazia Jocurilor Olimpice din 2004, au fost muşcaţi de patrupezii care mişună pe străzile capitalei Greciei.

Sursa: Adevărul


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button