Câinii comunitari, cea mai mare problemă semnalată de bucureşteni

Câinii comunitari, cea mai mare problemă semnalată de bucureşteni

Circa 77% dintre bucureşteni sunt nemulţumiţi de modul în care primarii se ocupă de problema câinilor vagabonzi, conform mediei rezultatelor a şase sondaje de opinie realizate în Capitală în lunile martie şi aprilie, notează NewsIn.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, joi, la o dezbatere organizată de ProDemocraţia, că 95% dintre bucureşteni nu vor câinii pe stradă, ceea ce nu înseamnă neapărat eutanasierea lor, iar alţi 5% îi vor pe stradă, dar ”aceşti 5% sunt cei mai vocali”, potrivit edilului-şef.

Cea mai mare pondere a nemulţumirilor legate de câinii comunitari a fost raportată în sectorul 5, unde aproximativ 84% dintre locuitori reclamă nerezolvarea problemei.

Poluarea, implicit calitatea aerului şi a apelor, îi nemulţumeşte pe 75% dintre locuitorii Capitalei, aglomeraţia din trafic, pe 73% dintre bucureşteni, locurile de parcare au fost reclamate de 62% dintre cetăţeni – cei care au reclamat cel mai mult această problemă sunt locuitorii sectorului 2, 64% dintre respondenţi nu agreează atitudinea funcţionarilor publici, cei mai mulţi fiind locuitorii sectorului 5. Percepţia cu privire la corupţia din instituţiile publice locale este o problemă sesizată de 63% dintre cei chestionaţi, cei mai mulţi nemulţumiţi fiind tot în sectorul 5.

Chiar dacă au semnalat numeroase probleme, 68% dintre bucureşteni spun că sunt mulţumiţi de activitatea primarului general, iar 93%, de cea a primarului sectorului 4. Edilii sectoarelor 5 şi 6 au avut cele mai slabe rezultate, din acest punct de vedere.

Sondajele au fost realizate de Compania de Cercetare Sociologică şi Branding.